YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yaban Hayatı Için Doğaya Yem Bırakıldı

Alper TURGUT/POSOF Kaymakam Enver Yılmaz ve ekibe,  Belediye Başkanı Cahit Ulgar, savcı, hakimler, kurum müdürleri de eşlik etti. Kar kalınlığının yer

Yaban Hayatı Için Doğaya Yem Bırakıldı

Alper TURGUT/POSOF Kaymakam Enver Yılmaz ve ekibe, Belediye Başkanı Cahit Ulgar, savcı, hakimler, kurum müdürleri de eşlik etti. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi bulduğu Eminbey Köyü'nün Göller Bölgesi ile İncedere Köyü bölgesine etçil hayvanlar için sakatat, kuşlar için buğday ve karacalar içinde ot bırakıldı.
Bu bölgede karaca, tilki, kurt, yaban ördeği, kaz ve kuş popülasyonunun yoğun olduğunu söyleyen Kaymakam Enver Yılmaz, "İlçe yöneticilerimizle birlikte, vatandaşlarımızın da katılımıyla çetin kış koşullarında aç kalan yaban hayatını canlı tutmak için çalışma yaptık. Bizler canlıya değer veren bir milletin mensubuyuz. Bu medeniyete mensup olduğumuzun getirdiği sorumluluk bilinciyle doğadaki tüm canlıları korumak için çalışıyoruz" dedi.
Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek de, kış mevsiminde yaban hayatı için gerek il merkezi, gerekse ilçelerde doğadaki uygun yerlere kış boyunca 'yemleme' yapılacağını ve av koruma ekiplerince kaçak avcılıkla mücadelenin süreceğini belirtti.

Yaban Hayatı Için Doğaya Yem BırakıldıYaban Hayatı Için Doğaya Yem BırakıldıYaban Hayatı Için Doğaya Yem Bırakıldı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler