YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yavuz Usanmaz’dan çarpıcı iddialar!

Usanmaz, son yıllarda hırsızların güçlendiğini ve bu güce dur diyeceklerin olmadığını iddia etti.

Yavuz Usanmaz’dan çarpıcı iddialar!

Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği kurucu Başkanı Yavuz Usanmaz, son yıllarda hırsızların güçlendiğini ve bu güce dur diyeceklerin olmadığını iddia etti.

Geçtiğimiz haftalarda 6 adet ineği çalınan Usanmaz Gazetemizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.

Eskiden Ardahan'da ufak defek hırsızlık olayları yaşanmaktaydı. Zaman gittikçe çoğalmaya başladı diyen Yavuz Usanmaz: “Her hangi bir engelle karşılaşmadan bu meslek bir sektör haline geldi. Şimdi ise organizeli bir çete örgütü olmuş, yine bunun yanında hiç bir güç bunların üzerine gitmiyor. Örneğin hırsızlar 20 Bin TL'lik hayvanları çaldıkları zaman bazı aracılar kanalıyla mal sahibiyle pazarlığa oturup bu paranın yarısını alıp daha sonra hayvanları mal sahibine teslim ediyorlar, bu hırsızların kullandığı başka bir yöntem şeklidir. Çalınan hayvanlar eğer bir fakirin malı ise, fakirin pazarlık gücü olmadığı için pazarlık şansı yoktur. Son 10 yılda örgütlü çete, hiçbir engelle karşılaşmadan her köyde, ilçede ve bölgede örgütlenmişler. Bu hırsızların kullandıkları yol ve yöntem şöyle uygulanıyor.

Hoçvan ve Ardahan'da çalınan hayvanlar, Göle güzergahı üzerinden Oltu ve Şenkaya ilçelerinde barındırılarak hayvanlar elden çıkartılıyor. Diğer bir yöntem ise çalınan hayvanlar mahallinde kesilip et olarak Karadeniz'e kavurmacılara satılmaktadır. Göle'de çalınan hayvanlar, Hoçvan üzerinden Akkaya güzergahı üzerinden Kars istikametine götürülerek oradaki çeteye teslim ediliyor. Bu çete liderleri, kolluk kuvvetleri tarafından tanınıyor, biliniyor ama her nedense son 10 yıldan bu yana ciddi bir tutuklama olmamıştır. Bu tutuklamalarının yapılmamasının sebebi ise hayvanı çalınan şahıs davadan vaz geçiyor ya da baskı ve şantajla davadan vazgeçirtiliyor. Aynı kişi çaresiz olduğu için başına daha kötü olaylar gelmesin diye kendini sahipsiz hissettiği için davasından vazgeçiyor” dedi.

Hırsız çetesinin her türlü motorize imkanlarına sahip olmakla birlikte bu motorize araçlarında kolluk kuvvetleri tarafından iyi tanındığını ileri süren Usanmaz: “Hırsızlarla ilişkisi olan muhtarlarda var, bu muhtarlar, Örneğin bir hırsızın evinde mal yakalandı mı o köyün muhtarı devreye girerek, Kolluk Kuvvetlerine yalan beyanda bulunarak; "bu sahipsiz hayvanlarla ilgili haberim var, zaten bu kişi bana haber vermişti, bende hayvanları içeriye al bekle sahibi çıkana kadar" demiştim diyerek aslında hırsızla muhtar arasında bir bağlantının olduğu ortaya çıkmaktadır.

Kolluk kuvvetleri de muhtarın ve hırsızın oyuna gelerek rapor hazırlayarak savcılığa gönderiyor. Yaşanan bu durum karşısında savcılıkta hiçbir işlem yapmıyor ve serbest bırakıyor. Kolluk kuvvetleri, bölgede yaşanan hayvan hırsızlıklarını gerçekleştiren örgütü ve buna mensup olanları biliyor, tanıyor ancak hiçbir yaptırım uygulamıyor. Bunun nedeni ise satır aralarında mevcut olup, nifak, halkı birbirine düşman etmek ve göçe zorlamaktır. Buradaki amaç tamamen bu şekilde işliyor. Bu gelişmenin akabinde çete daha da güçlenerek yeni büyük hırsızlıklara yelteniyor” diye konuştu!

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler