YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıllar sonra hasret giderdiler

Belçika'da yaşayan Ardahan Posofluların kurduğu Kültür ve Dayanışma Derneği'nden bir grup, şimdiye kadar hiç görmedikleri memleketlerini yakından tanıma imkanı buldu.

Yıllar sonra hasret giderdiler

ARDAHAN (İHA) - Posof'tan çalışmak için yıllar önce ayrılarak Belçika'ya yerleşen ailelerin çocukları, şimdiye kadar anne-babalarının anlattıklarıyla tanımaya çalıştıkları memleketlerini ilk kez yakından görme imkanı buldu. Belçika'daki Posof Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Recep Kartal ve 7 kişiden oluşan grup, şimdiye kadar Posof'ta çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Posof Kaymakamı Tahir Şahin'i ve Belediye Başkan Vekili Cahit Ulgar'ı ziyaret eden gurbetçi Posoflular, ilçeye yardım konusuna görüş alışverişinde bulundu. Dedelerinin köylerine giden gurbetçiler, Posof Şehitliğini ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Gurbetçiler, baba ocağında olmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler