YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aile boyu spor başlıyor

Artvin Zihinsel Engelliler Derneği, engelliler için yeni bir etkinlik başlattı.

Aile boyu spor başlıyor

Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen etkinlikte engelli kardeşlerimizle birlikte engelli ailelerin spor yapmaları sağlanacak.

Salı, Çarşamba, Perşembe günleri 10.00-12.00 saatlerinde yapılması planlanan spor faaliyetleri hakkında Artvin Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz açıklamalarda bulundu.

Başkan Ersöz; engelli ailelerin ve engellilerin en büyük problemlerinden birisinin hareketsizlik ve eve kapanma olduğunu, bunun için hayatı eğlenceli hale getirtilecek spor faaliyetlerini gerçekleştirmek için yola çıktıklarını belirterek şunları söyledi;

“Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile birlikte engellilerimize yönelik yeni bir faaliyet başlatıyoruz. “Yaşam boyu spor” gerçeğinden hareketle “Bahara ve yaşama merhaba” sloganıyla faaliyetimize başlıyoruz. Bu faaliyet içinde anne babalar ayrı yerde, engelli kardeşlerimiz ayrı yerde spor yapacaklar. Biliyorsunuz engelliler için özel spor hareketleri gerekiyor.

Spor hocamız ise Gençlik Spor İl Müdürlüğünde antrenör ve spor hocası olan Sinan Akçay spor hareketlerini yaptıracak. Biz dernek olarak bu faaliyetimizi renklendirmek için bazı gün yetkililerimizi, idarecimizi uygun zamanları olduğunda bizlerle birlikte spora davet edeceğiz. Böylece özürlü ailelerle kaynaşma, tanışma ve dayanışmayı gerçekleştirebilir, sorunlarımızı yüz yüze konuşabilir, fikir alışverişinde bulunabiliriz.

Bunlar henüz düşünce aşamasında. Kısaca biz “Aile Boyu Spor” diyerek haftada 3 gün birlikte spor yapacağız.

Ayrıca Artvin’de ilk kez Özel Sporcular Federasyonu Basketbol Türkiye Şampiyonası düzenleyecek. Bunun dışında masa tenisi, atletizm dallarında da yarışmalar, karşılaşmalar yapılacak. Gazi İlköğretim ve Çoruh İlköğretim Okulu’nda seçmeler yapıldı. 11-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak karşılaşmalar sonucunda Türkiye Şampiyonası’na katılacak takımımız belli olacak.

Ve belirlenen tarihte şampiyona hangi ilde yapılacaksa o ile gideceğiz. Ben son olarak sözlerimi şöyle noktalamak istiyorum; yaşam için spor bir nefes kadar gereklidir. Hele tekerlekli sandalyeye mahkûm olmuş hareket kabiliyeti kısıtlı engelli kardeşlerimiz için bu daha çok önem arz etmektedir. Umarım bizim başlattığımız bu faaliyet Türkiye’ye örnek olur. Artvin modelini diğer illere taşırız.”

Faaliyet hakkında düşüncelerini ifade eden engelli ailelerinden biri olan Sevim Öztürk; bu etkinlikle hem kendilerinin hem de engelli çocuklarının değişik bir hava teneffüs edeceklerini, sağlıklı yaşam noktasında hareketsiz kalan çocuklarının güzel bir ortamda spor yapmalarının kendilerini mutlu edeceğini söyledi.

Anne Sevim Öztürk, “Biz engelli çocuk aileleri olarak bu tür faaliyetlerle çok mutlu oluyoruz. Çocuklarımız hep aynı ortamda, aynı yerde olmaktan sıkılıyor. Bizim de alıp götüreceğimiz, eğlendireceğimiz bir yerimiz yok.

Artvin Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Hatice Hanım ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği bu etkinlik imdadımıza yetişti. Çünkü kış boyu evde kalan çocuklar sıkıldı. Yalnız kaldılar. Şimdi spor gayesiyle bir araya geleceğiz.

Birlikte hareketler yapacağız. Konuşacağız, eğleneceğiz, en azından sokağa çıkacağız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve Artvin Zihinsel Özürlüler Derneği’ne çok teşekkür ediyoruz. Zamanımız oldukça, gelebilme fırsatımız sağlandıkça biz hep bu etkinlik içinde yer alacağız.” diyerek ilgililere teşekkür etti

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler