YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Artvin Valisi Cirit, Sokak Tipi Yaşlılar Merkezinde Incelemelerde Bulundu

ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Kemal Cirit, Şavşat ilçesinde yapımına geçen yıl başlanan sokak tipi yaşlılar yaşam merkezinde incelemelerde bulundu. 

Artvin Valisi Kemal Cirit, Şavşat ilçesinde yapımına geçen yıl başlanan sokak tipi yaşlılar yaşam merkezinde incelemelerde bulundu. Beraberindeki heyetle merkezin yapıldığı Yavuzköy köyüne giden Vali Cirit, Kaymakamı Cemil Sarıoğlu'ndan yapımına Mayıs 2013'te başlanan ve devlet vatandaş işbirliğiyle yaptırılan sokak tipi yaşlılar yaşam merkezi hakkında bilgi aldı. İncelemelerinin ardından açıklama yapan Vali Cirit, imece usulü ile devlet-vatandaş işbirliğinde yapılan merkezin kısa sürede tamamlanması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, merkezin bakıma muhtaç yaşlıların hizmetine sunulacağını söyledi. Merkeze katkılarından dolayı 80 yaşındaki Şavşatlı hayırsever Naime Yılmaz ile merkezin tamamlanması konusunda gösterdiği yakın ilgiden dolayı Yılmaz'ın yeğeni İlter Turan'a teşekkür eden Vali Cirit, "Yaşam merkezinden 52 kişi istifade edebilecek. Merkez imece usulü ile devlet-vatandaş işbirliğinde yapılıyor. Naime Yılmaz hanımefendinin projeye nakdi olarak çok büyük katkıları oldu. Ayrıca Şavşatlı bir mimarımız projeyi çizip bir miktar da para yardımında bulundu. Merkezin tamamlanıp bir an önce hizmete geçmesi için sürdürülen çalışmaları yakından takip ediyoruz" dedi. Sosyal devlet olmanın gereğinin vatandaşa hizmet etmek olduğunu dile getiren Vali Cirit, "Ülkemizde 150'yi aşkın huzurevi var. Devletimiz burada yaşamını sürdüren yaşlılarımızın bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. İlimizde yapılan yaşam merkezi farklı bir yapılanmayı önümüze getiriyor. Bugüne kadar yaşam merkezi için 2 milyon lirayı aşkın para kullanıldı" diye konuştu. Vali Cirit, Yavuzköy'de yapımı süren Valilik konutunda da incelemelerde bulundu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler