YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diyanet-Sen'den BDP'ye sert tepki

Diyanet Sen Şube başkanları BDP lideri Demirtaş'ı imamlardan özür dilemeye çağırdı.

Diyanet-Sen'den BDP'ye sert tepki

Daha önce Mardin, Diyarbakır, Siirt, Muş, Şanlıurfa, Bitlis, Bingöl, Van, Adıyaman, Hakkari, Şırnak ve Batman Diyanet Sen şube başkanları, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın imamlarla ilgili sözlerine karşı ortak açıklama yaptı.

Diyanet-Sen Artvin Şubesi Başkanı Hamdi Özder de BDP’nin yapmış olduğu açıklamayı talihsizlik olarak değerlendirerek ortak basın açıklamasına destek verdi. Diyanet- Sen Şube başkanlarının ortak basın açıklamasında İslam’ın inançta tevhidi, bireysel yaşamda ahlakı ve toplumsal ilişkilerde adaleti esas aldığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Yüce dinimiz İslam’ın bu ana prensiplerini esas alarak hukuk ve meşruiyet içerisinde dini hizmetleri ifa eden imamlar; ne hiçbir partinin ne de hiçbir örgütün hizmetkârıdır. Sadece ve sadece son ilahi din olan İslam’ın ve Müslümanların hizmetkârıdır. Din görevlileri hiçbir ırk, dil, cinsiyet ve bölge ayrımcılığına İslam’ın cevaz vermediğinin bilinci içinde tüm müminlere eşit mesafede hizmet eder. Tarih boyunca zalim idarecilerden, çetelerden, şakilerden ve sıkıntılardan kaçan insanların sığınağı, ilim ve irfan sahibi ulema olmuştur.

Adalet ve hakkaniyet duygusunun zedelenmesi, sefalet ve cehaletin yaygınlaşması, fitne ve fesadın artması karşısında imamlar; iman, merhamet, adalet, şefkat ve huzurun oluşmasına katkıda bulunmuşlardır. İmamlar hiçbir politik ve ideolojik kampın adamı değildir. İmamlar yıkıcı, bölücü, ayrıştırıcı, çatıştırıcı, inkarcı, ırkçı ve ideolojik tartışmaların üzerinde ve dışındadır. Hiç kimse diyanet mensuplarını, kendi kısır tartışmalarının bir parçası haline getiremez. Hiç kimse, siyasi rant sağlamak için bu büyük ve nezih camiayı istismar malzemesi olarak gündeme getirme hakkına da haddine de sahip değildir. Şunu bir kere daha ve açıkça ifade ediyoruz: İmamlar ne şu, ya da bu partinin, ne de şu ya da bu örgütün payandası olarak görülür. ’Partilerin imamı’ tabiri ne kadar yanlışsa, ’örgütün imamı’ tabiri de o kadar yanlıştır. İslam, bölge, il, zaman ve şartlara göre ya da grup ve çevrelere göre eğilip bükülemez."

Bin bir meşakkat ve riski hiçe sayarak dini hizmetleri layıkıyla ifa etmek için didinen imamları, hiçbir tehdit ve ithamın bundan alıkoyamayacağı ifade edilen açıklamada,

"Hayatın her alanında ve yaşamın tüm evrelerinde dil, ırk, cinsiyet ve bölge ayırımı yapmadan dün olduğu gibi bugün de ve yarınlarda da bu hizmeti sürdürme kararlılığı içindeyiz. Camiamız için kastı ve haddi aşan, asılsız, haksız ve yersiz beyanlarda bulunanları daha dikkatli, insaflı olmaya ve özür dilemeye davet ediyoruz" denildi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Cuma hutbesi verirken imam belli olur. Diyanetin gönderdiği metin dışında metin okuyan, konuşmalar yapan, AKP’nin siyasi faaliyetlerini yürüten, örgütleme çalışmasını yürüten, cemaati örgütleyen, ev ev dolaşıp AK Parti’nin propagandasını yapan imamlar var, bütün bunlar bilinmeyen şeyler değil" demişti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler