YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

14 Yıldır Adalet Arıyorlar

Murat GÜRKAN/BUHARKENT Aydın'ın Burharkent İlçesi'nde, 14 Mayıs 2001 tarihinde, evlerinin önünde oynayan ve o dönemde 5 yaşında olan Hediye Demirpolat'a,

14 Yıldır Adalet Arıyorlar

Murat GÜRKAN/BUHARKENT Aydın'ın Burharkent İlçesi'nde, 14 Mayıs 2001 tarihinde, evlerinin önünde oynayan ve o dönemde 5 yaşında olan Hediye Demirpolat'a, 78 yaşındaki çiftçi Halil Yalçınkaya otomobiliyle çarptı. İddiaya göre, kazanın ardından olay yerinden ayrılan Yalçınkaya, polis tarafından gözaltına alındı. Aile, Buharkent Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Başına aldığı darbe nedeniyle Adnan Menderes Üniversitesi Demirpolat Ailesi, 2008 yılında, Kuyucak Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, 200 bin liralık tazminat davası açtı. Ancak, buradaki mahkeme kapanınca dava dosyası Nazilli'ye gönderildi. 7 yıldır devam eden dava halen sonuçlanmazken 55 yaşındaki Alican Demirpolat, kızını 74 kez duruşmaya gitmek için evlerinden 40 kilometre uzaklıktaki Nazilli Adliyesi'ne sırtında taşıdığını belirtip, "Davada sanık avukatları 4 kez hastanelerin verdiği rapora itiraz etti. Dosya, bu nedenle her defasında Adli Tıp Kurumu'na gitti. Bugüne kadar davaya bakan 9 hakimin görev yeri değişti. Ancak, dava sonuçlanmadı. 3 yıl önce davanın hakimiyle iki kez tartıştım, toplam 2 ay hapis cezası aldım. Denizli, Sarayköy Cezaevi'nde hapis yattım. Yıllardır kızımın hayatını karartan insanın ceza alması için uğraşıyorum. Ama kazanın üzerinden 14 yıl geçti, dava bitmedi. Kızım şimdi 19 yaşında. Elimde kızımın kaza sonrası felç olduğuna dair raporlar var. Davayı kazanıyoruz, temyize gidiyorlar. Tam dava sonuçlanacak derken, hâkimin görev yeri değişiyor veya mahkeme kapatılıyor. Bu dava benim ömrümü yedi" dedi.
50 yıl da sürse kızının engelli kalmasına neden olan kişinin tazminata mahkum olması için uğraşacağını belirten Demirpolat, "Adalet istiyoruz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan yardım istiyoruz. Arrtık, tek başımıza mücadele edecek gücümüz kalmadı. Kızım yatalak durumda, sadece nefes alıyor. Kendi başına yemek yiyemiyor. Onun bu durumunu gördükçe çok üzülüyoruz" diye konuştu.
'ÇOCUK OTOMOBİLİME ÇARPTI' İDDİASI
Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Halil Yalçınkaya ise "Bir arkadaşımla taziye ziyaretine gidiyorduk. Ben çocuğa çarpmadım. Aksine çocuk otomobilime çarpıp, düştü. Ardından kalkıp, arkasından gelen babasına sarıldı. Babası öfkeyle otomobilimi tekmeledi. Bunun üzerine olay yerinden ayrılıp, karakola gittim. Olay yerinden kaçmadım. Asıl mağdur olan benim. Aileye de kazadan dolayı maddi yardımlarda da bulundum" diyerek kendini savundu.

14 Yıldır Adalet Arıyorlar14 Yıldır Adalet Arıyorlar14 Yıldır Adalet Arıyorlar

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler