YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Atatürk Ortaokulu Velilerine Eğitim

Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Nazilli Atatürk Ortaokulu işbirliğinde düzenlenen ‘7-19 Yaş Aile Eğitimi’...

Atatürk Ortaokulu Velilerine Eğitim

Nazilli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Nazilli Atatürk Ortaokulu işbirliğinde düzenlenen ‘7-19 Yaş Aile Eğitimi’ programına katılan velilere belgeleri düzenlenen tören ile verildi.

Tören sonunda Okul Müdürü Abdülkadir Ceyhan ve Rehber Öğretmen Tuğba Akbaş veliler tarafından hazırlanan pastayı keserken, velilerin hazırladığı ikramlarda sohbet eşliğinde yendi.

20 velinin katılımı ile 8 hafta süren 24 saatlik eğitimde Ergeni tanımak, İletişim, Birlikte büyümek, Aile tutumları, Riski yönetmek, Olumlu davranış kazandırma, Uzlaşabilmek ve Geleceği planlamak konularının ele alındığını belirten Okul Müdürü Abdülkadir Ceyhan; “Programda 7 ile 19 yaş arasında çocuğu olan ebeveynlerin çocuklarını daha iyi tanımalarına yardımcı olmak, onlarla iletişimlerini güçlendirmek, uygun tutum ve yaklaşımları öğrenmelerini sağlamak, olası riskler ve bu risklere yönelik uygun tedbir almalarına yönelik farkındalık yaratmak ve ailelerinin geleceğini daha sağlıklı bir şekilde planlamalarına destek olmak amacıyla Halk Eğitim Merkezimiz işbirliği ile Okul Rehber Öğretmenimiz Tuğba Akbaş tarafından bir aile eğitimi programı düzenledik” dedi.

‘7-19 Yaş Aile Eğitimi’ programının ‘bütün anne-babalar iyidir ve çocukları için ellerinden gelenin en iyisini yaparlar’ felsefesinden hareket edilerek Türkiye’nin dört bir yanında özveriyle uygulandığını ifade eden Okul Rehber Öğretmeni Tuğba Akbaş ise; “Bilirsiniz meslek sahibi olmada ve rolü yerine getirmede birçok eğitim almak gerekir. Oysaki anne-babalık 24 saat ve ömür boyu süren bir roldür. Diğer mesleklerde deneme-yanılma uygulanabilir. Ancak anne-babalık mesleğinde denilme-yanılmaların sonucu ne yazık ki çok ciddi sorunlara neden olmaktadır. Bu sebeple okulumuzda bir ilki gerçekleştirerek açtığımız 7-19 yaş aile eğitimine büyük bir özveriyle, çocuklarını daha iyi yetiştirmek onlarla daha sağlıklı iletişim kurmak adına tüm işlerini güçlerini bırakarak 8 hafta boyunca programa katılan velilerimizi bir kez daha kutluyorum. Çünkü çocuk gelecektir, çocuk yarındır. Geleceğin çocuklarını böyle güzel eğitimlerin süzgecinden geçirerek yarınlara taşıyan annelerin çocukları ne mutlu sizlere de” dedi.

8 haftalık süreci, farkında olunan ya da henüz fark edilemeyen birçok kazanımla geride bıraktıklarını belirten Akbaş; “Velilerimizin bugüne kadar gösterdiği tüm çabaların hayatlarında olumlu ve güzel bir pencere açmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Okul Müdürü Ceyhan ve Rehber Öğretmen Akbaş tarafından 8 hafta süren 24 saatlik kursa katılan 20 öğrenci velisine sertifikaları verilirken, velilerde öğretmenleri Tuğba Akbaş’a verdiği verimli eğitimden dolayı teşekkür ederek kendisine çiçek takdim ettiler.

Atatürk Ortaokulu Velilerine EğitimAtatürk Ortaokulu Velilerine EğitimAtatürk Ortaokulu Velilerine Eğitim

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler