YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aydın Belediye Meclisi Yeni Binada İlk Kez Toplandı

Aydın Belediye Meclisi Haziran ayı ilk oturumu Aydın Belediyesi'nin yeni hizmet binasında yapıldı. Toplantıya Aydın...

Aydın Belediye Meclisi Yeni Binada İlk Kez Toplandı

Aydın Belediye Meclisi Haziran ayı ilk oturumu Aydın Belediyesi'nin yeni hizmet binasında yapıldı. Toplantıya Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlık ederken, MHP Aydın İl Başkanı görevine geldiği için belediye meclis üyeliğinden istifa eden Fevzi Köse ile AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sami Üner ve AK Parti Gençlik Kolları üyeleri de meclis toplantısını takip etti.

14 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda tüm maddeler kabul edilerek, ilgili komisyonlara sevk edildi.

Gündem dışı olarak söz alan MHP'li Cavit Tığ , Aydın'ın can damarlarından olan Aydın Tekstil arazisinin akıbetini başkan Çerçioğlu'na sordu.

Türkiye'de tanınan bir işadamı ve müteahhitle görüşüldüğü dedikodusunun Aydın'da hızla yayıldığını ifade eden Cavit Tığ, "Aydın'da kişi başı düşen yeşil alan miktarı yaklaşık 7 metre kare. Aydın'ın oksijen depolarından olan Aydın Tekstil arazisinde 170 bin metre karelik bir alan mevcut. Aydın Tekstil arazisinin yok edildiğini düşünürsek bu miktar daha da düşecektir. Burası birkaç kişinin değil, şehrin hizmetine sunulmalı. Belediyemizin bütçesi müsaade ediyorsa bu alanın kamulaştırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu alanın rekreasyon, mesire gibi Aydınlıların gidip dinlenebileceği bir alan olarak kullanılması gerek" diye konuştu.

"AYDIN TAŞ YIĞINI GÖRÜNTÜSÜNDE"

Aydın Belediyesi Özelm Çerçioğlu ise kürsüden yaptığı konuşmada MHP'li Tığ ile aynı görüşleri paylaştığını ifade etti. Aydın Tekstil arazisinin çok önemli bir alan olduğunu ifade eden Çerçioğlu, "Aydın tek 'akciğer' olarak nitelendirebileceğimiz alanı burası kaldı.Gelecek nesillere yeşil bir alan Aydın bırakmamız lazım. Burasının, belediye meclisimizce kamulaştırılacağının inancındayım. Aydın Belediyesi bu konuda elinden geleni yapacaktır. Aydın Belediyesi'nin burayı kamulaştıracak parası vardır" ifadelerini kullandı.

Aydın'a aşağıdan ve yukarıdan bakıldığında artık taş yığını alanı olduğunu kaydeden Çerçioğlu, Aydın Tekstil arazisinin Aydınlılar için dinlence ve eğlence alanı olarak kullanılabileceğini kaydetti.

Meclis toplantısının ardından, belediye meclis üyeleri kokteylde buluştu. Basın mensuplarının yeni belediye hizmet binasının ne zaman resmi açılışının yapılacağı sorulması üzerine konuşan Başkan Çerçioğlu, Ankara'ya giderek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşeceğini belirtti.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler