YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aydın Valisi Al, Ortaklar'da Incelemelerde Bulundu

Aydın Valisi Kerem Al, Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) toplantısına katılarak burada süren çalışmalar hakkında başkan Ercan Çerçioğlu'ndan bilgi aldı.

Aydın Valisi Kerem Al, Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi (OSB) toplantısına katılarak burada süren çalışmalar hakkında başkan Ercan Çerçioğlu'ndan bilgi aldı.

Vali Al, yaptığı açıklamada, gerek sanayicilerin, gerekse seracıların yol probleminden rahatsız olduğunu, bu sorunun çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Ortaklar OSB'nin kısa sürede iyi bir seviyeye geldiğini belirten Vali Al, "Aydın'daki ASTİM Sanayi Bölgesi'ne göre Ortaklar OSB'nin çok iyi bir yerde olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Aydın Sanayi Odası Başkanı ve Ortaklar OSB Başkanı Ercan Çerçioğlu ise bölgelerinin yerli ve yabancı yatırımcıların göz bebeği haline geldiğini, yüzde 77 doluluk sağlanan OSB'de yıl sonuna kadar yüzde 100'ü hedeflediklerini kaydetti.

Çerçioğlu Ortaklar OSB'nin teşvik kapsamında olmasının büyük avantajlar içerdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir Gaziemir'deki fabrikasında genişleme imkanı bulamayan 70 yıllık şarap markası Sevilen Şarapçılık Ortaklar OSB'ye yatırım yaparak üretime başladı. Ortaklar OSB'ye 25 milyon avro yatırım yapan Ülker, iştiraki olan AK Gıda AŞ'ye ait markaları üretmek üzere kurmayı düşündüğü tesis 2012'de üretime geçecektir. Uluslararası ortaklı bir kuruluş olan başka bir firma 2012'de üretime başlayacaktır. Türkiye'de büyümek için mükemmel bir üs olarak gören Titan yatırımlarını genişletmek için Ortaklar OSB'den 60 bin metrekare sanayi parseli satın aldı ve Haziran 2013'te faaliyete geçecektir."

Çerçioğlu, gelecekte 5 bin kişiye istihdam alanı sağlayacak olan Ortaklar OSB'nin bir taraftan altyapı çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Necip Uyanık / Suat Deniz / Ali Korkmaz

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler