YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aydın'da Pkk Operasyonu (2)

AİLELER EMNİYET ÖNÜNE GELDİ Aydın'da terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınanların yakınları, emniyete akın etti. HDP Aydın İl Eş

Aydın'da Pkk Operasyonu (2)

AİLELER EMNİYET ÖNÜNE GELDİ
Aydın'da terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınanların yakınları, emniyete akın etti. HDP Aydın İl Eş Başkanı Pınar Akpınar da burada bekleyenlere destek için emniyete geldi. Çevik Kuvvet Polislerinin emniyet önünde beklediği görüldü.
AMAÇ GÖZDAĞI
Açıklama yapan HDP İl Eş Başkanı Pınar Akpınar, "Bu ülkede AKP hükümeti savaş çığırtkanlığı yaparak Kürdistan'ın her tarafında bomba yağdırıyor. Türkiye'nin dört bir yanında da yaklaşık 600'e yakın insanımız gözaltına alındı. Aydın'da arkadaşlarımızın gözaltına alınmasının nedeni, sözde akşam ankesörlü bir telefondan gelen ihbara göre bu kişilerin polise ve jandarmaya taş atacağı bilgisi. Bundan dolayı evler basılarak arkadaşlarımız gözaltına alındı. Tek suçlama bu. Başka bir suçlama yok. Emniyetin kendi düzmece bir ifadesidir. Arkadaşlarımızı yıldırmak ve 'bakın işte siz burada bir şey yaparsanız sizi gözaltına alıp tutuklarız' gözdağını vermek. Daha önce KCK adı altında yapılan operasyonu şimdi de farklı bir isimle yapıyorlar" diye konuştu.
İLÇELERDEN DE GÖZALTI VAR
18 gözaltının başta kent merkezi olmak üzere Nazilli, İncirliova, Söke, Çine, Didim ve Kuşadası ilçelerinden olduğunu söyleyen Akpınar, "Arkadaşlarımızı sonuna kadar beklemeye devam edeceğiz" dedi.

Cem ULUCAN/AYDIN, (DHA) -

FOTOĞRAF

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler