YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aydın’ın İlk Tarım Fuarı Yarın Açılıyor

Aydın’ın ilk tarım hayvancılık ve gıda fuarı yarın açılıyor. Aydın’daki bir çok kurumun bir araya...

Aydın’ın İlk Tarım Fuarı Yarın Açılıyor

Aydın’ın ilk tarım hayvancılık ve gıda fuarı yarın açılıyor. Aydın’daki bir çok kurumun bir araya gelerek düzenlediği fuara 156 firmanın katılacağı duyurulurken, bu firmalardan ikisinin yurtdışından olduğu açıklandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bankalığı, Aydın Valiliği, Aydın Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Aydın Ticaret Borsası, Aydın Ticaret Odası, Aydın Ziraat Odası, Makine Mühendisleri Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odasının katkılarıyla Aydın Ticaret Borsası ve Kobi Fuarcılık işbirliği ile Tekel tütün depolarında Aydın 1. Tarım, Havyacılık ve Gıda Fuarı yapılacak.

Yarın açılışı yapılacak fuarın tanıtım toplantısı Aydın Ticaret Borsası Toplantı Salonunda yapılırken toplantıya Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Köksal, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Ticaret Odası Genel Sekreteri Alattin Arslan, Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Aydın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Sedat Güngör, Kobi Fuarcılık Genel Müdürü Mustafa Manap ve Ticaret Borsası Yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda ilk söz alan Aydın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Köksal, Aydın nüfusunun yüzde 50’sinden fazlasının bir şekilde tarım, hayvancılık ile iç içe olduğunu dikkat çekerek Aydın’ın gıda, tarım ve hayvansal ürünlerinin daha iyi tanıtılabilmesi için fuarların büyük önem taşıdığını söyledi.

Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü ise fuarların bir ülkenin, bölgenin ve illerin aynası olduğunu ifade ederek, fuarlar vasıtasıyla üretilen ürünlerin tanıtımı ve üreticilerin kendi alanlarındaki teknolojik gelişmeleri birebir görebilmesi açısından fuarların kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

55 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Yarın açılacak fuar hakkında bilgiler veren Kobi Fuarcılık Genel Müdürü Mustafa Manap, fuara Aydın’dan 17, yurt dışından iki toplam 156 firmanın katılacağını açıkladı. Türkiye’nin hiçbir yerinde tek holde12 Bin metre kare kapalı fuar alanı bulunmadığını da dikkat çeken Mustafa Manap, “Fuar için bütün hazırlıklarımız tamamlandı. İlk fuarımızda 156 firmayı burada ağırlayacak olmamız gelecek için ümit verici bir durum. Fuara Ege ve Akdeniz Bölgesinin 13 ilinden otobüsler kaldıracağız. En az 55 Bin ziyaretçinin fuarımıza ziyaret etmesini bekliyoruz. Aydın’ında tüm köylerinden araçlar kalkacak. 22-25 Kasım tarihleri arasında açık kalacak fuar sabah saat 10:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak” dedi.

ESKİ TÜTÜN DEPLARI FUAR ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

ASTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde Çıldır Havaalanı yolu üzerinde Tekel'in 20 yıl önce yaptırdığı 24 bin metrekare kapalı alana sahip tütün depoları, Tekel'in özelleştirilmesi sürecinde boşaltılarak Aydın İl Özel İdaresi'ne devredilmişti. İl Özel İdare'nin depo olarak kullandığı tütün depoları, 2011 yılı Mayıs ayında Aydın'a gelen THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'yu karşılamaya giden eski Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un dikkatini çekmişti. Vali Coş, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı'dan depoların tadilat yapılarak kullanıma açılmasını istemişti. Aydın Ticaret Borsası'nın yürüttüğü çalışmalar sonucu 24 bin metrekare kapalı alana sahip tütün depolarının 12 bin metrekaresi fuar alanına dönüştürüldü.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler