YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çakırbeyli ‘adnan Menderes Meydanı’na Kavuşacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Aydın Menderes için gıyabi cenaze namazı kıldığı Çakırbeyli’de köy...

Çakırbeyli ‘adnan Menderes Meydanı’na Kavuşacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Aydın Menderes için gıyabi cenaze namazı kıldığı Çakırbeyli’de köy sakinlerine söz verdiği “Çakırbeyli Köyü Adnan Menderes Meydanı ve Çevre Düzenleme” projesinde proje çalışmaları tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Aydın Menderes için gıyabi cenaze namazı kıldığı Çakırbeyli’de köy sakinlerine söz verdiği “Çakırbeyli Köyü Adnan Menderes Meydanı ve Çevre Düzenleme” projesi hızlı bir şekilde ilerliyor. Bakan Günay’ın talimatı üzerine Çakırbeyli köyüne gelen Bakanlık, İzmir Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri Adnan Menderes Aile Çay Bahçesi ile Demokrasi Çınarı’nın da bulunduğu köy meydanında incelemelerde bulundu. Yoğun çalışmalar sonucunda geçtiğimiz hafta tamamlanan proje, değerlendirilmek üzere Bakanlığa sunuldu.

Menderes Ailesinin Çakırbeyli için büyük önem taşıdığını ifade eden Köy Muhtarı Mehmet Demir, Menderes Çiftliği ve köy meydanına Menderes Anıtı dikilmesi taleplerini Bakan Günay’a ilettiklerini anımsattı. Bakan Günay’ın talimatıyla çalışmalara hemen başlandığını belirten Demir, “Bakanlık, Aydın Valiliği, İzmir Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri Çakırbeyli’de Menderes’lerin yaşamasına katkı sağlayacak ‘Adnan Menderes Aile Çay Bahçesi ile Demokrasi Çınarı Çevre Düzenlemesi’ projesini tamamladı. Geçtiğimiz hafta proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından proje Ankara’ya gönderildi. Bizler Menderes’lerin köylüsü olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Burası Menderes’in köyü, buda bize ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Onun için köyümüzün meydanına kalıcı bir eser istiyoruz. Proje tamamlandığında Menderes’i yaşatacak ve Çakırbeyli’ye yakışır bir eser ortaya çıkmış olacak” dedi.

BAKAN GÜNAY DEMOKRASİ ÇINARI ALTINDA SÖZ VERMİŞTİ

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes’in 24 Aralık 2011 akşamı vefat etmesinden sonra ertesi sabah Çakırbeyli köyünü ziyaret eden Bakan Ertuğrul Günay, Menderes’in köylüleriyle birlikte gıyabi cenaze namazı kılmıştı. Çakırbeyli Köy Konağı'nda Muhtar Mehmet Demir tarafından oluşturulan Adnan Manderes salonunu gezen Bakan Günay, köy meydanındaki Demokrasi Çınar’ı altında köylülerle sohbet etmişti.

Bakan Günay, bir vatandaşın köylerine Adnan Menderes heykelinin dikilmesi ve Adnan Menderes Çifliği'nin 'Demokrasi Müzesi'ne dönüştürülmesi talebi üzerine, şunları söylemişti: “Menderes ailesinin çektiği acılar sonucunda Türkiye bugün sarsılmaz bir demokrasiye kavuştu. Menderes'lerin Türkiye için hayalleri vardı. O yüzden, ailenin, Türkiye'ye çok hakkı geçti. Haklarını bize helal etsinler. Çakırbeyli köyünde bu 'Demokrasi Çınarı' altında diliyorum ki, Allah bir daha milletimize böyle şeyler göstermesin. Darbeler, demokrasi adına şehitlikler bir daha Türkiye'de yaşanmasın. Bu konu bizim size sözümüz olsun. Buraya güzel bir anıt yapalım. Meydanı düzenleyelim. Adnan Menderes ve Menderes'leri simgeleyen bir anıt yapalım. Köyü, demokrasi adına ziyaret edilebilecek özel bir mekan haline getirelim. Gelecek yıl bu zamanlarda bu meydanı ziyarete açalım.

Menderes ailesini acılı ortam geçtikten sonra tekrar ziyaret edeceğim. Evi müze yapmak konusunda bize bir şey düşerse onu elbette yaparız. Menderes'in çektiği bütün sıkıntıların böylece millet tarafından bir karşılığı olsun” demişti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler