YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chp Didim İlçe Başkanından Cemevi Sorunuyla İlgili Değerlendirme

CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın Didim cem evinin yer sorunuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.Didim’de...

Chp Didim İlçe Başkanından Cemevi Sorunuyla İlgili Değerlendirme

CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın Didim cem evinin yer sorunuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Didim’de Cem evi sorunun çözümü noktasında Belediyenin çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Aydın Ülke Genelinde Cem evi sorunun çözülmesi noktasında CHP Aydın Milletvekillerinin Cem evlerinin İbadethane olarak kabul edilmesi için yasa teklifi vereceğini belirterek konuyla ilgili imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın Didim cem evinin yer sorunuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Bugün saat 12:30’da parti binasında yapılan basın açıklamasına Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Ahmet Karaoğlu, Meclis Üyeleri İbrahim Eray ve Vedat Ege, İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Yorulmaz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Caner İnceoğlu ile ilçe yöneticileri katıldı.

İlçe Başkanı Şavgu Aydın Cem evinin yer sorununun ilçe gündeminde yer aldığını ve Tüm Türkiye genelinde sorun olan Cem evlerinin statü sorununun Didim’de de yaşandığını belirtti. İlçe Başkanı Aydın Belediye Başkanı Mümin Kamacı’nın cem evinin yer sorunuyla ilgili kamuoyuna detaylı açıklama yaptığını belirterek “CHP’nin konuya bakış açısı belli; biz bu sorunun çözümü için imza kampanyası başlattık. Cemevi sorununu 3 ayrı parçada incelemek lazım. İlki Didim Cem evi özelinde yer sorunu, ikincisi Ülke Genelinde Cem evlerinin sorunları üçüncüsü ise cem evlerinin siyasi malzeme olarak kullanılması…Bu 3 parçayı birlikte ele alarak değerlendirilmek sağlıklı olacaktır.”dedi.

Didim cem evi özelindeki sorunların hazineye ait yerin tahsisiyle ilgili olduğunu hatırlatan Aydın Encümenin kamulaştırma kararı aldığını ve çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Türkiye’deki Cem evlerinin yasalar karşısında ibadethane statüsünde olmadığını belirten Aydın “Bu sorun TBMM’de çıkarılacak yasayla çözülebilecek. Yasa çıkarsa ülkede bu tür bir sorun kalmayacak. Alevilerin bu konuda haklı taleplerinin siyasal adresi olmaya devam edeceğiz.”dedi.

Cem evlerinin imar planlarına işlenmesi noktasındaki taleplerini de anlamlı bulduklarını belirten İlçe Başkanı Şavgu Aydın “Sayın Kaymakamımızla da bu konuyu görüştük. Kamulaştırma yapılması noktasında görüşlerini aldık. Kaymakam bey sürecin sonunun beklenmesi gerektiğini söyledi. Ardından Meclis üyelerimizle Cem evi yönetimini ziyaret ettik. Orada da çözüme yönelik somut adımlar atıldı ve üslup daha makul düzeye geldi. Biz haklı olan her talebin yanındayız. Cem evi ile Didim Belediyesinin ortak tarz geliştireceğini düşünüyorum. Bu konudaki duyarlılıklarından dolayı Kaymakamımıza, Cem evi yönetimine ve Belediyemize teşekkür ediyorum.”dedi.

Cemevinin yer sorunundan kimsenin siyasi bir çıkar beklememesi gerektiğini ifade eden Aydın “CHP Aydın Milletvekillerimiz nezdinde girişimlere başladık. Cem evlerinin yasal statüye kavuşması noktasında yasa teklifi hazırlandı ve önümüzdeki süreçte meclise sunulacak. Sayın AK Parti İlçe Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekilleri bu konuda samimiyseler hazırlanan yasa teklifine destek olurlar. Başlattığımız imza kampanyasına destek olurlar.”dedi.

Basın açıklamasının ardından CHP İlçe yöneticileri Cumartesi Pazarından kurulan İmza kampanyası standını ziyaret edip kampanyaya destek verdi. İmza kampanyasına Belediye Başkanı Mümin Kamacı’da ziyaret edip destek verdi.

Chp Didim İlçe Başkanından Cemevi Sorunuyla İlgili DeğerlendirmeChp Didim İlçe Başkanından Cemevi Sorunuyla İlgili Değerlendirme

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler