YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çiftçilerden Davullu Domuz Önlemi

Burhan CEYHAN/ KOÇARLI Koçarlı'nın Bıyıklı Mahallesi'nde yüzlerce çiftçi; kavun, karpuz, mısır gibi ürünlerine zarar veren domuzlara bir çare bulamadı. Bıyıklı

Çiftçilerden Davullu Domuz Önlemi

Burhan CEYHAN/ KOÇARLI Koçarlı'nın Bıyıklı Mahallesi'nde yüzlerce çiftçi; kavun, karpuz, mısır gibi ürünlerine zarar veren domuzlara bir çare bulamadı. Bıyıklı Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı Hüseyin Turgay, diğer çiftçileri de yanına alarak tarlalarında davul çalarak nöbet tutmaya başladı.
"BAŞ EDEMEZ DURUMA GELDİK"
Domuzları vurmanın yasak olduğunu bu nedenle çaresiz kaldıklarını belirten Hüseyin Turgay, "Yıllardan beri bölgemizde binlerce domuz bulunuyor. Domuzlar sürekli çoğalıyor. Tarlalardaki tüm ürünlere özellikle geceleri girerek zarar veriyor. Burada geçimini ektiği üründen kazanan çiftçiler, domuzlarla baş edemez duruma geldik. Biz de bir araya gelerek çareyi davul çalarak nöbet tutmaya başladık. Tarlanın bir ucundan ucuna davul çalarak gidip geliyoruz. Davuldan çıkan dam dam sesi domuzların tarlalara yaklaşmasını engelliyor. Aylardan beri ailemizi ve çocuğumuzu bırakarak gece sabahlara kadar nöbet tutuyoruz" dedi.
"DOMUZUN EN KORKTUĞU ŞEY DAVUL SESİDİR"
Domuzların mahsullere verdiği zararlardan dolayı mahsul alamaz hale geldiklerini söyleyen Turgay, "Domuzlar nedeniyle çiftçiler ürününü korumak için sabahlara kadar tarlada bekliyor. Önlem almakta zorlanıyoruz. Bizlere tüm yetkililerin yardımcı olmasını istiyoruz. Şu an kavun var. Kavun bitti mi pamuğa, mısıra ve diğer ürünlere zarar vermeye başlayacaklar. Biz tüfekle, davulla ve zurnayla domuzları korkutmaya çalışıyoruz. Davul bulmazsak ta teneke çalıyoruz. Domuzun en korktuğu şey davul sesidir. Bu nedenle davul çalıyoruz. Eğer yetkililer bize yardımcı olmazsa sesimizi duymazsa bir domuzları vurmak zorunda kalacağız. Bunu yapamazsak çiftçiliği bırakmak zorunda kalacağız. Eğer yine bir çare bulmazsak bu tarlalara bando takımı getirerek domuzları buradan kovacağız" diye konuştu.

Çiftçilerden Davullu Domuz ÖnlemiÇiftçilerden Davullu Domuz ÖnlemiÇiftçilerden Davullu Domuz Önlemi

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler