YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çiftlik Çalışanlarına Toplu Sözleşme

Burhan CEYHAN/ GERMENCİK Tarım-İş Sendikası kuruluşundan 54 yıl sonra Türkiye'de bir ilke imza atarak çiftlik çalışanlarının sendikalı olmasını ve toplu

Çiftlik Çalışanlarına Toplu Sözleşme

Burhan CEYHAN/ GERMENCİK Tarım-İş Sendikası kuruluşundan 54 yıl sonra Türkiye'de bir ilke imza atarak çiftlik çalışanlarının sendikalı olmasını ve toplu iş sözleşmesi yapmasını sağladı. Tarım-İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat, Söktaş'a bağlı Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Hilmi Kayhan ile çiftlikte bir araya geldi. Kayhan, sendikaya katılan işçiler nedeniyle Polat'a teşekkür edip, çiçek verdi. Daha sonra Polat ve Kayhan, 5 bin büyükbaş hayvanın beslendiği çiftlikte çalışan 97 işçi için toplu iş sözleşmesini imzaladı.
TÜRKİYE'DE 750 BİN TARIM İŞÇİSİ VAR
Tarımda en büyük sıkıntının mevsimlik çalışan işçiler olduğunu vurgulayan Tarım İş Sendikası Genel Başkanı İlhami Polat, "Bunlara göçmen işçiler de diyebiliriz. Söktaş gibi büyük firmaların kurduğu büyük çiftlikler de Türkiye'de çoğalarak büyüyor. Biz de sendika olarak desteklemeye çalışıyoruz. Geçmişteki Türk tarımının daha da geriye gittiğini görüyoruz. Böyle vatanperver firmaların çalışmalarından dolayı, bazı yükselme ve gelişmeler oluyor. Örgütlenmelerin önünü açarlarsa bu gelişmeler Türkiye genelinde yayılmış olacak. Burada 97, Türkiye çapında ise 15 bin üyemiz var. Türkiye'de şu an çalışan 750 bin tarım işçisi var. Bunların büyük bölümü tavukçuluk sektöründreki firmalarda çalışanlar. Bu sektörde sıkıntı yaşadığımız için de örgütlenip, çoğalamıyoruz. Sığırcılık ise bizim iş kolumuz olduğu için yaptığımız çalışmarla bu işin Türkiye genelinde önünü açtık. Bundan sonra da inşallah daha iyisini yapacağız. Geçen hafta göreve seçildim ve ilk işim burada çiftlik çalışanlarını sendikalı yapmak oldu. Türkiye'de ilk çiftlik çalışanlarının sendikalı olması bizi sevindirdi. Burada çalışan arkadaşlarımızın önünü açtık bundan sonra iş güvencesi, dört dörtlük bir iş güvenliği sözleşmesi de oldu. Hayırlı olsun" dedi.
"SENDİKAYA YABANCI DEĞİLİZ"
Sendikaya yabancı olmadıklarını vurgulayan Efeler Çiftliği Tarım ve Hayvancılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Hilmi Kayhan, "Söktaş'a bağlı diğer şirketlerde sendikalı çalışanlarımız var. Çalışanlar işin gereğini yapmalı. 'Sendikalıyım' diye daha az çalışmamalı ve işletmenin menfaatlerini ikinci plana atmamalı. Aynı şekilde biz de onlara karşı görevimizi yapacağız. Hep iddia ediyoruz, burası Türkiye'de en iyi çiftliği. Ama biz Avrupa'da, onlar da bizim gibi en iyisi olmak için çaba harcasınlar. Şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.
Konuşmalardan sonra Polat, işçilerle toplantı yapıp, her 6 ayda bir yüzde 3 zam yapılacağı ve bir maaş ikramiye verileceğini anlatıp, "Hayırlı olsun" temennisinde bulundu ve çiftliğin bazı bölümlerini gezdi.

FOTOĞRAF

Çiftlik Çalışanlarına Toplu SözleşmeÇiftlik Çalışanlarına Toplu SözleşmeÇiftlik Çalışanlarına Toplu Sözleşme

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler