YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Didim'de Chp'li Başkan Yardımcısı'na Yapılan Saldırı Protesto Edildi

Ediz VERDİOĞLU/DİDİM Geçen hafta pazartesi günü Didim Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Belediye Meclis Üyesi Ercan Atasoy, evinin önünde iki

Didim'de Chp'li Başkan Yardımcısı'na Yapılan Saldırı Protesto Edildi

Ediz VERDİOĞLU/DİDİM Geçen hafta pazartesi günü Didim Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Belediye Meclis Üyesi Ercan Atasoy, evinin önünde iki kişinin saldırısına uğradı. İki saldırgan, evli ve iki çocuk babası Atasoy'u dövdükten sonra koşarak kaçtı. Didim Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edilen Atasoy, saldırganlardan şikayetçi oldu. Kaçan saldırganlar ise hala yakalanamadı.
BELEDİYE ÖNÜNDE PROTESTO
İlk göreve başladığında bir kez daha saldırıya uğrayan Atasoy'a yapılan ikinci saldırı sonrası Didim Belediyesi önünde protesto gösterisi düzenlendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, eyleme destek için ilçeye geldi. Didim'in kardeş şehri Muş'un Bulanık İlçesi'ne bağlı Sarıpınar Belde Belediye Başkanı Deniz Aktaş, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, Didim Belediye Meclisi üyeleri, CHP milletvekili aday adayları, çevre ilçelerin parti örgütleri, partililer ve çok sayıda vatandaş da protesto gösterisine katıldı. Alandan 'Baskılar bizi yıldıramaz' ve 'Başkanımıza uzanan eller kırılsın' sloganları yükseldi.
PARTİLİLERDEN TEPKİ
Kalabalığa seslenen CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, saldırıyı kınayıp hizmet anlayışlarını bu tür eylemlerin engelleyemeyeceğini söyledi. Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay da konuşmasında, protesto gösterisinde sadece partililerin bulunmadığını, Didimliler'in kendilerini yalnız bırakmadığını belirtip, "Bir kere vururlar bin kere geliriz. Bir vururlar bin oluruz. Biz halkımızdan aldığımız güçle bu tip olayların neticesinde daha bilinçli, hırslı ve azimli olarak planladığımız her şeyi tek tek yerine getireceğiz. Hep ileriye gideceğiz" dedi. Saldırıyı lanetleyen CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi ise saldırganların bir an önce yakalanmasını istedi.
'BU GİBİ SALDIRILAR BİZİ YILDIRAMAZ'
Yapılan saldırıya karşı kendisine destek için alana gelenlere teşekkür eden Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Atasoy, oturduğu apartmandaki merdivenlerden çıkarken iki kişinin kendisine vurarak kaçtığını belirterek, "Vuracaklar, kaçacaklar, tehdit edecekler ve her şeyi yapacaklar. Ama biz yılmayacağız. Biz Didim iyi olsun diye siyasetin içindeyiz. 1979'dan bu yana siyasetin içindeyim. Bu gibi saldırılar bizi yıldıramaz. Biz doğru bildiğimiz her şeyin arkasında ölene kadar varız. Biz belediye yönetimi olarak Didim için iyi olan hizmetlere imza atmak için varız. İyi hizmetler yapıyoruz ki, kötü tepkiler alıyoruz. Hizmetlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.
GENEL BAŞKAN YARDIMCISI 'RANT'I İŞARET ETTİ
Daha önce de yine Atasay'a ve bir diğer CHP'li Belediye Meclisi Üyesi Sinan Ceyhan'a iki ayrı fiziksel saldırı düzenlendiğini hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bu üçüncü saldırının da faalinin henüz bulunamadığını kaydetti. Bu saldırıları rant çetelerinin provaları olarak değerlendiren Bülent Tezcan, "Bu saldırılar basit ve sıradan adli vaka değil. Bu saldırılar arkasında ciddi tehdit içeren ve Didim'de son dönemde meydana gelen yeni ve önemli değişimi hazmedemeyip buna karşı frene basmak isteyen bir rant çetesinin provalarıdır. Bu provalara 'dur' demek zorundayız. Belediye Başkanımız ve belediye yönetimindeki kadrolarımız hangi zorluklarla karşılaşacağını biliyor. Didim gibi rantın yüksek olduğu ve ranta dayalı karanlık ilişkilere her zaman açık olma ihtimali olan bir bölgede arı kovanına çomak sokacak adımları atmak kolay değil, bunları biliyoruz. Ama bizim belediye başkanımız ve belediye kadromuz kentleri çeteler için değil halk için yönetmeye talip oldular" dedi. Konuşmaların ardından bir süre daha slogan atan grup, sessizce dağıldı.

Didim'de Chp'li Başkan Yardımcısı'na Yapılan Saldırı Protesto EdildiDidim'de Chp'li Başkan Yardımcısı'na Yapılan Saldırı Protesto EdildiDidim'de Chp'li Başkan Yardımcısı'na Yapılan Saldırı Protesto Edildi

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler