YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Didim'de orman yangını

Aydın'ın Didim ilçesinde, bir yazlık sitenin yakınındaki ormanlık alanda çıkan yangının söndürülmesi çalışmaları sürüyor. Yazlık siteye de sıçrayan yangında, iki yazlık konut yandı.

Alınan bilgiye göre, ilçenin Konya Öğretmenler Sitesi yakınındaki ormanlık alanda çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına, Aydın ve Muğla Orman İşletme Müdürlüklerine ait 10 arazöz, 2 helikopter ve 2 uçak ile Didim'in yanı sıra çevre ilçe ve beldelerden gelen 10 itfaiye ekibiyle müdahale ediliyor.

Yangının büyümesi üzerine boşaltılan Konya Öğretmenler Sitesi'ndeki iki eve de sıçrayan yangında, iki yazlık konut yandı. Yangında site içerisindeki cami de alevlerden etkilenerek zarar gördü.

Didim Kaymakamı Ali Katırcı, Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çaylak, yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu.

Kaymakam Katırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede aynı saatlerde üç farklı bölgede yangın çıktığını belirterek, ekiplerin üç yangına da müdahale etmesinden dolayı zorluk yaşadıklarını kaydetti.

Yangın nedeniyle duman altında kalan bölgede tahliye edilen bazı site sakinleri dumandan etkilendi. Dumandan etkilenen vatandaşlara olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edildi.

Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

(BA-SD-UFK-MV-İC)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler