YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Didim'de yangın, yerleşim yerlerine sıçradı

Aydın'ın Didim ilçesinde, makilik alanda başlayan yangın yerleşim alanlarına sıçradı, 230 kişi tahliye edildi.

Didim'de yangın, yerleşim yerlerine sıçradı

Aydın'ın Didim ilçesinde, makilik alanda başlayan yangın yerleşim alanlarına sıçradı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın nedeniyle 230 kişi tahliye edildi.

Didim ile Akbük beldesi arasında bulunan makilik alanda öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangın bölgede bulunan Konya Kültür Sitesi ve Zonguldaklılar Sitesi'ni tehdit etmeye başladı. Bölgedeki tehlikenin artması nedeniyle yaz aylarında her iki sitede yaşayan 230 tatilci kendi araçları ve Didim Belediyesi tarafından temin edilen otobüslerle Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin anonsları ve kontrolü altına tahliye edildi.

Tahliye işlemlerinin tamamlanmasından kısa bir süre sonra makilik alanda başlayan yangın konutlara sıçradı. Ormanlık alana en yakın olan iki yazlık villada başlayan yangın bölgedeki diğer konutları da tehdit etmeye başlayınca söndürme çalışmalarına bu bölgede ağırlık verildi.

Didimde yangın, yerleşim yerlerine sıçradı | www.mynet.com/video

Aydın Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler ile Didim Belediyesi, çevre ilçe ve beldelerden gelen itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Konutlara sıçrayan yangında evlerinin gözleri önünde yandığını gören tatilciler, söndürme çalışmalarını korku dolu bakışlarla izledi.

Yangının devam ettiği bölgede bulunan bir tesiste tatillerini geçiren engelli öğrenciler de, yangın nedeniyle panik yaşadı. Alevlerin yerleşim alanına yayılması ve söndürme çalışmalarını izleyen engelli çocuklar gözyaşlarına hakim olmadı.

Bölgede korku ve paniğe nenden olan yangının ardından bölgeye gelen yetkililer yangın söndürme çalışmalarını yerinde izledi

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler