YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Didim'deki Kazı Çalışmalarında Heyecanlandıran Buluntu

Ediz VERDİOĞLU/ DİDİM Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün kontrolünde Alman Halle Martin Luther Üniversitesi, Alman

Didim'deki Kazı Çalışmalarında Heyecanlandıran Buluntu

Ediz VERDİOĞLU/ DİDİM Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün kontrolünde Alman Halle Martin Luther Üniversitesi, Alman Arkeoloji Enstitüsü ve Milet Müze Müdürlüğü'nün koordinesinde devam eden kazılar, Apollon Tapınağı'nın uzantısı olan 3 alanda devam ediyor.
Kazı Başkanı Halle Martin Luther Üniversitesi görevli Prof. Dr. Helga Bumke, kazıların Hisar Mahallesi'ndeki Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde, Apollon Tapınağı'nın güneydoğu kısmında eski kilise olan ve şu anda cami olarak kullanılan alanda ve tapınağın önünden geçen yoldaki modern cadde üzerinde devam ettiğini söyledi.
İki yıl önce caminin bahçesinde bulunan yapının temelleri üzerinde çalıştıklarını ve bu alanda büyük bir yapıya rastladıklarını kaydeden Prof. Dr. Bumke, ortaya çıkartılan yapının temel planlarına ulaşmak için çalışmaları yoğunlaştırdıklarını vurguladı.
"KUTSAL BİR YAPI"
Yeni bulunan yapının 2 metre genişliğinde olduğunu ve büyük olasılıkla Apollon Tağınağı ile bağlantılı olduğunu düşündüklerini belirten Prof.Dr. Bumke, şunları söyledi:
"Temelleri açığa çıkan bu yapı, doğu-batı doğrultusunda uzanıyor. Ortaya çıkardığımız bu temelleri inceledikten sonra burada çok tipik bir plan özelliği ile karşılaştık. Kazı çalışmalarında bu dev yapıyı tesadüfen bulduk. Bundan sonra orada yeni buluntuların çıkma ihtimali çok yüksek. Genel olarak düşünecek olursanız Yunan kutsal alanlarında tek bir tapınak yok, bunu yazıtlardan da biliyorduk. Bu yapı çok güçlü olasılıkla Apollon Tapınağı'nın bağlantısıdır."
Yeni buluntulardan Didim hakkında daha çok şey öğrenmeye başladıklarını vurgulan Prof. Dr. Bumke, antik çağlardan kalan yazıtlarda bahsedilen ve anlatılanların bu yeni buluntularla örtüştüğünü de kaydetti.

Didim'deki Kazı Çalışmalarında Heyecanlandıran Buluntu

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler