YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Didimli Işadamları Türkonfed'in 204'üncü Üyesi Oldu

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)- TÜRK Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Aydın'ın Didim İlçesi'nde güçbirliği toplantısı yaptı. Didim Genç

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)- TÜRK Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Aydın'ın Didim İlçesi'nde güçbirliği toplantısı yaptı. Didim Genç İşadamları Derneği, toplantıda TÜRKONFED'e 204'üncü üye olarak katıldı.

TÜRKONFED yöneticileri Didim Genç İşadamları Derneği Başkanı Özgür Deniz'in ev sahipliğinde Didim Aquasis De Luxe Resort'te bir araya geldi. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Didim Genç İşadamları Başkanı Özgür Deniz, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyeleri, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen genç işadamları derneklerinin başkanları, Didim Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri toplantıya katıldı. Toplantı öncesi, TÜRKONFED'in tanıtım videosu izlendi.

"NÜFUS ARTIŞI KADAR YATIRIM ALMIYOR"

İlk konuşmayı yapan Didim Genç İşadamları Derneği Başkanı Özgür Deniz, "Yıllar önce Didim'e geldiğimde, kent yaklaşık 27 bin nüfuslu bir ilçeydi. Şu andaki kış nüfusu bile 80 bin civarında. İlçenin nüfusunun arttığı kadar, yeterli bir yatırım aldığını düşünmüyoruz. Bu konuda ilçenin çok ciddi eksikleri var. Burada ilçeye en büyük katkıyı yapacak olan da tabii ki iş dünyasıdır. İş dünyasından ne kadar verim alırsak, Didim'de yatırımlar da o kadar artacaktır. Bu nedenle bu tür toplantıların daha geniş kapsamlı ve daha çok yapılması gerekiyor. Didim'de şu anda 1 milyon 200 bin metrekare devlet arazisi boşta bekliyor. Yapılabilecek yatırımlar TÜRKONFED ve TÜSİAD'a bağlı işadamlarımızın da destekleri ile ilerleyen toplantılarda ele elınacaktır" dedi.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ise, "Didim'in sıcaklığını bilirdim ama buranın insanlarının çok daha sıcakkanlı olduğunu ben ve arkadaşlarım daha iyi anladık. Bizleri burada ağırlayan Özgür Başkan ve ekibinin burada yapacağı işlerin bir başlangıç olduğunu görüyorum. Bugün 204'üncü derneğimize rozet takmak için buradayız. TÜRKONFED çalışmaya devam ediyor ve bizleri de mutlu ediyor. Türkiye'nin Trakya'sından, Güneydoğu'suna kadar her bölgede bir yapılanmamız var. Kendi bünyesinde 22 tane bölgesel 3 tane sektörel olmak üzere 25 adet federasyona sahip. Türkiye'de 40 bin şirketi temsil ediyoruz. KOBİ'lerin Türkiye'deki en büyük yapılanması TÜRKONFED bünyesindedir. Türkiye'deki kadın gücü ve kadın derneklerinin en güçlü yapısı da 35 dernekle TÜRKONFED içerisindedir. Türkiye'deki kurumlar vergisinin yüzde 86'sını TÜRKONFED üyeleri sağlamaktadır. Türkiye'deki ihracaatın yüzde 55'ini TÜRKONFED üyeleri tarafından gerçekleştirmektedir. 7 milyon kişiye iş imkanı yaratılıyor" diye konuştu.

"HIZLI BALIK YAVAŞ BALIĞI YUTUYOR"

TÜRKONFED'in içinde tek tip bir anlayış olmadığını söyleyen Kadooğlu, "İçimizde her siyasi görüşten insan var. 39 kişilik yönetim kurulu üyemiz var. Hiç kimsenin fikrini yadırgamıyoruz. Bu 39 kişi Türkiye'nin her tarafında kendi işinde en iyisi olan insanlardır. Eldivensiz bir şekilde, sahada olan bitenleri dinleyerek, tartışarak o bölgeyle ilgili çalışmaları yapıyoruz. Diyarbakırlı bir işadamıyla, Trabzonlu bir iş adamı arasında çok farklı fikirler olabilir. Ancak amaç ülke meselesi olduğumu orada birleşiyoruz. Eskiden dünyada büyük balık küçük balığı yutardı. Ancak şimdi iş değişti, hızlık balık yavaş balığı yutuyor. Bunun için çok çalışmalıyız" dedi.

ÜYELİK ROZETİ TAKILDI

Konuşmaların ardından Didim Genç İşadamları Derneği Başkanı Özgür Deniz, Didim Aquasis De Luxe Resort sahibi Kadir Karakaya'ya desteklerinden dolayı plaket verdi. Özgür Deniz bir plaket de TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu'na vererek teşekkür etti. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ise 204'üncü üye olan Didim Genç İş Adamları Derneği'nin Başkanı Özgür Deniz'e ve yönetim kurulu üyelerine üyelik rozetini taktı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler