YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolandırıcılıkla Suçlanan Müteahhite Şartlı Tahliye

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)- AYDIN'da daire sattığı kişileri dolandırdığı iddiasıyla cezaevinde tutuklu bulunan müteahhit B.D., 158 gün sonra yurt

Dolandırıcılıkla Suçlanan Müteahhite Şartlı Tahliye

Burhan CEYHAN / AYDIN, (DHA)- AYDIN'da daire sattığı kişileri dolandırdığı iddiasıyla cezaevinde tutuklu bulunan müteahhit B.D., 158 gün sonra yurt dışına çıkış yasağı konularak şartlı tahliye edildi.
Aydın'da 3 Mart 2017 günü ortadan kaybolan ve kaçtı iddiaları üzerin satış yaptığı daire sahiplerinin şikayeti üzerine Yalova'da bir otelde yakalanan, sevk edildiği adliyede ise tutuklanan B.D.'nin ilk duruşması, Aydın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Geçen pazartesi günü başlayan ve bugün sona eren davaya şikayetçi olan 170 mağdurdan şikayetinden vazgeçmeyen 27'si katılarak ifade verdi. Şikayetçiler tek tek dinlendi. Mağdur olan kişiler evlerinin yapılması halinde şikayetlerinden vazgeçeceklerini söyledi. B.D. ise verdiği ifadesinde, "Aydın'da 100'ün üzerinde müteahhit inşaat yapmaktadır. Bu yapılan inşaatların ve imarın yüzde 25'ini ben yapmaktayım. Bu yüzden meslektaşlarım arasında pek sevilmem. Şu an 18 projem ve 69 blok inşaatım devam etmektedir. Tutuklanmam nedeniyle inşaatlarımdaki çalışmalar durmuştur. Tutuklanmadan 2 ay önce kaçırıldım. Benden bunun karşılığında para vermemi istediler ama ben vermedim. Daha sonra polis beni kaçıran N.S.'yi yakaladı. Bu konuyla ilgili soruşturma devam ediyor. Son yaşanan darbe girişimi sonrasında ekonomik anlamda sıkıntılar yaşadım. Sıkıntıda olduğum için tefecilerden para aldım ve ödemelerimi yaptım" dedi.
"KAÇMADIM TATİLE GİTTİM"
Kaçtı iddialarında yanıt veren B.D., "Ben o gün işlerimden çok bunaldığım için ailemle birlikte Yalova'daki akrabaların yanına gittim. Amacım işlerden bunaldığım için biraz tatil yapıp dinlenmekti. Tatil yapacağımı şoförüm ve korumam da biliyordu. Bu nedenle telefonlarımızda kimse rahatsız etmesin diye kapattım. İki gün sonra polis otele geldi. Hakkımızda şikayet olduğunu söyledi ve cezaevine konulduk. Yeni başlayacağım inşaatların inşaat ruhsatını bile gittiğim gün çıkardım. Bankada 466 bin TL nakit param vardı. Eğer kaçacak olsam bu paraları çekmezmiydim veya inşaat ruhsatını neden alma ihtiyacı duydum? O dönemde birileri gazeteleri de arayarak benim kaçtığımı aktarmış. Hakkımda çıkan haberlerden sonra şikayetçiler çoğaldı ve şu an cezaevindeyim. Cezaevinde olduğum için inşaatlarım durmuş vaziyette. Tahliyemi istiyorum. Eğer tahliye olursam inşaatlarımın yapımına devam edeceğim. Mağdur olanların evlerini de en kısa sürede tamamlayarak mağduriyetlerini gidereceğim. İnşaatları tamamlayıp teslim ettiğimde 20 milyon liralık paramı alacağım. Gerekirse en ağır adli kontrol şartıyla serbest bırakın. 34 milyonluk servetim boşa gitmesin. Müşterilerimin çoğunluğu da benimle aynı görüştedir. Ben kaçmadım. Dolandırıcı da değilim. İddialarıda asla kabul etmiyor tahliyemi talep ediyorum" dedi.
Bunun üzerine mahkeme heyeti B.D.'nin yurt dışına çıkış yasağı konularak şartlı tahliyesine karar verdi, duruşma 21 Kasım 2017 tarihine ertelendi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler