YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dünya Çocukları Didim'de Buluştu

Ediz VERDİOĞLU/DİDİM 23 Nisan Uluslararası Halkoyunları Çocuk Festivali kapsamında Didim'a gelen dünya çocukları Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla okul

Dünya Çocukları Didim'de Buluştu

Ediz VERDİOĞLU/DİDİM 23 Nisan Uluslararası Halkoyunları Çocuk Festivali kapsamında Didim'a gelen dünya çocukları Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla okul öğrencileri tarafından misafir edildi. Grup yöneticileri ve eğitmenleri ise sponsor otellerde konakladı. İlçede protokol ziyaretleri yapan ve Akbük Limanı'nda gösteriler sunan gruplar, akşam düzenlenen gala gecesinde biraraya geldi. Didim Spor Salonu'nda düzenlenen gala gecesine Didim Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı CHP'li Deniz Atabay, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emrah Turgut ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Makedonya, Kuzey Kıbrıs, Yunanistan, Macaristan, Azerbaycan ve Gürcistan'dan gelen çocuk dansçılar, ülkelerine özgü gösterilerini sundu. Dünya çocuklarının gösterileri salondakilerin beğenisini toplayarak, büyük alkış aldı. DAHOT ekiplerinin de halk oyunları gösterileri sunduğu etkinlikte, Uluslararası Halkoyunları Çocuk Festivali'ne katkı sunan okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile sponsor firma temsilcilerine teşekkür belgeleri verildi.
KALICI DOSTLUKLAR KURULUYOR
DAHOT Başkanı İlyas Aydur, 23 Nisan festivali ile ülke çocuklarını biraraya getirerek tanışmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirterek örf, adet, gelenek ve görenekleri kaynaştırmak, ilçede kalıcı dostlukların ve birlikteliklerin oluşmasını sağlamak istediklerini söyledi. Önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı ve daha geniş kitlelere ulaşır boyutta etkinlik gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade eden Aydur, "DAHOT olarak geçen yıl Makedonya'da Koçani 35. Uluslararası Halkoyunları Pirinç Festivali'ne katılmıştık. Bu sene de biz onları festivalimize davet ettik ve etkinliğimizde Koçani Belediyesi Meclis Başkanı ile üyelerinin yer aldığı misafirlerimizi ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Dört yıldır Samos-Didim arasında sürdürdüğümüz kültür sanat diyaloğunu Makedonya Koçani'ye de taşımak istiyoruz" diye konuştu. Aydur, DAHOT olarak 30 Mayıs'ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Uluslararası Lefkoşa Çocuk Festivali'nde yer alacaklarını sözlerine ekleyerek, uluslararası festivalde Didim'in adını en iyi şekilde temsil edeceklerini ve ilçeyi tanıtmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Dünya Çocukları Didim'de BuluştuDünya Çocukları Didim'de BuluştuDünya Çocukları Didim'de Buluştu

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler