YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eşleri Cezaevinde Olan Çocuk Gelinlerin Hapis Cezası Tepkisi

Cem ULUCAN/ AYDIN, Küçük yaşta evlendikleri için hapis cezasına çarptırılan ve Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi'nde cezalarını çeken Akın Arıcı,

Eşleri Cezaevinde Olan Çocuk Gelinlerin Hapis Cezası Tepkisi

Cem ULUCAN/ AYDIN, Küçük yaşta evlendikleri için hapis cezasına çarptırılan ve Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi'nde cezalarını çeken Akın Arıcı, Hamza Aydoğdu ile Servet İçli'nin eşleri, gözyaşı döküyor. Cezaevi ziyareti öncesi açıklama yapan üç kadın, çocuklarıyla birlikte mağdur olduklarını belirterek eşlerinin tahliye edilmesini istedi.
TAHLİYE İÇİN YASAL DÜZENLEME TALEBİ
2 çocuk annesi 22 yaşındaki Dilek Arıcı, eşi Akın Arıcı'nın 5 yıl 4 ay hapis cezası aldığını ve 9 aydır cezaevinde olduğunu söyledi. 15 yaşında evlendiğini belirten Arıcı, "Ortada işlenen bir suç varsa bunun cezasını ben mi çekiyorum, eşim mi çekiyor belli değil. Burada cezayı çocuklarım ve ben çekiyorum. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan bizim sesimizi duyup, eşlerimizin tahliye olabilmesi için yasal bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz" dedi.
"BEN, 2 ÇOCUKLA 10 YIL NE YAPARIM?"
Bir diğer çocuk gelin 24 yaşındaki Seda İçli, 9 yıl önce evlendiği iki çocuğunun babası Servet İçli'nin 10 yıl 10 ay hapis cezası aldığını ve üç aydır cezaevinde olduğunu söyledi. Kendisinin de 15 yaşında evlendiğini söyleyen Seda İçli, "Evlendikten 9 yıl sonra eşime hapis cezası geldi. Böyle adalet olmaz olsun. Benim, eşimin ve çocuklarımızın psikolojileri bozuldu. Maddi gücümüz olmamasına rağmen her hafta aynı çileyi çekiyoruz. Bizim gibi binlerce mağdur var. Allah rızası için yasal düzenleme yapılsın. Eşlerimiz bir suç işlemedi. Evlenmemizden dolayı cezaevinde olmaları adalet değil. Lütfen bize yardım edilsin. İki çocuğumla zor durumdayım. Ben, iki çocukla 10 yıl ne yaparım" diye konuştu.
"O ZAMAN BİZİ DE İÇERİYE ALSINLAR"
Dört çocuk annesi 25 yaşındaki Hülya Aydoğu da 8 aydır eşi Hamza Aydoğdu'nun cezaevinde olduğunu kaydetti. Eşinin 5 yıl 6 ay hapis cezası aldığını kaydeden ve 14 yaşında evlendiğini söyleyen Aydoğu, kimsesi olmadığı için çocuklarıyla birlikte mağdur duruma düştüğünü belirtti. Hülya Aydoğdu, "Ben, dört çocukla ortada kaldım. Bakanımız yok. Eşimin zaten sağlık sorunları var. Eşimin bir an önce içeriden çıkmasını istiyorum. Buraya gelecek yol parasını bile borç buluyorum. Eşlerimiz içeride neyin cezasını çekiyor. Küçük yaşta bizimle evlenmeleri suçsa biz de suçluyuz. O zaman bizi de içeriye alsınlar" dedi.

FOTOĞRAF

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler