YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İl Yenilik Platformu’ndan Aydın İçin Yeni Bir Fikri Olanlara Çağrı

Yıllardır birliktelik ve ortak akıl projelerinde beklenen mesafeyi kat edemeyen Aydın, 1 Mayıs 2012...

İl Yenilik Platformu’ndan Aydın İçin Yeni Bir Fikri Olanlara Çağrı

Yıllardır birliktelik ve ortak akıl projelerinde beklenen mesafeyi kat edemeyen Aydın, 1 Mayıs 2012 tarihinde hayata geçen Aydın İl Yenilik Platformu ile bu yöndeki zafiyetini son verecek.

TÜBİTAK tarafından İŞBAP kapsamında desteklenmekte olan 36 kuruluş tarafından ayni ve nakdi desteklerle gelişen Platform çalışmalarını Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) yürütücülüğünde devam ediyor.

Platform Kasım ve Aralık aylarında katılımcı kuruluşlar ve danışmanlarla bir dizi toplantı gerçekleştirecek. Platform Yürütücüsü Doç. Dr. Didem Evci Kiraz “Yeni bir fikrim var diyen herkesin başvurabileceği bir merkez oluşturmak üzere yola çıktık. Aydın için önemli unsurlar olan tarım, turizm, enerji, arkeoloji, eğitim alanlarında fikir sahibi herkesi Platforma davet ediyoruz. Bize katılın, bu proje Aydın’ın gelişimi için hazırlanmıştır” diyerek Platform’a katılım için davette bulundu.

Yürütme Kurulu Başkanı Aydın Valiliği ve eş Başkanı Adnan Menderes Üniversitesi olan Platform 1 Mayıs 2015’e kadar yönetim yapılanmasını tamamlayacak ve “Aydın İli Yenilik Stratejisi ve Eylem Planı”nı hazırlayacak. Üç yıl içinde toplumun yenilik bakış açısı, beklentileri ve ihtiyaçları analiz edilecek; yenilik eğitimleri gerçekleştirilecek ve ortaya çıkan en iyi yenilik fikirlerinin hayata geçirilmesi için danışmanlık hizmeti verilecek. Ek olarak; üç yıl içinde yayınlanan proje destek paketlerinden Aydın’ın en yüksek oranda ve en kaliteli projelerle yararlanabilmesi için önderlik edilecek. Bu amaçla Platform Aydın’ın yararlanabileceği fon kaynaklarının tahsisini yapan, koordinasyonunu sağlayan kurum ve kuruluşlarla da yakın işbirliği için de olacak.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler