YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuşadası'nın Tarihsel Birikimi Bu Merkezde Canlanacak

Latif SANSÜR/KUŞADASI Kuşadası'nın müze temalı kültür kerkezi, Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi KUAKMER'in, Kuşadası'nın belleğini oluşturacağını söyleyen Hüseyin Arabul,

Kuşadası'nın Tarihsel Birikimi Bu Merkezde Canlanacak

Latif SANSÜR/KUŞADASI Kuşadası'nın müze temalı kültür kerkezi, Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi KUAKMER'in, Kuşadası'nın belleğini oluşturacağını söyleyen Hüseyin Arabul, Kuşadası'nda yaşayanların geçmişte bir takım örf ve adetleri bulunduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:
"İnsanların kilerinde, mahzeninde deposunda olan bir takım malzemeleri topladık. Bundan sonra da bağışları bekliyoruz. Bu merkezi ne kadar zenginleştirirsek, kültürümüz ve belleğimizi zenginleştirmiş oluruz. Merkezimizi Ödemiş'teki Yıldız Kent Arşivi ve Müzesini kuran Prof. Dr. Engin Berber ve ekibi dokuz ay gibi kısa sürede tamamladı."
KEGEV Başkanı Şefik Sözer ise bu kültür merkezi ile önümüzdeki süreçte birçok ödül alacaklarına inandıklarını belirterek, "Bu merkezdeki objeler önümüzdeki yıllarda yeni yeni müzelerin temelini oluşturacak" dedi.
KUAKMER, ikisi KEGEV, biri belediye diğeri ise Arabul ailesinden dört kişi tarafından yönetilecek.

Kuşadası'nın Tarihsel Birikimi Bu Merkezde CanlanacakKuşadası'nın Tarihsel Birikimi Bu Merkezde Canlanacak

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler