YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meydanda Çocukların Seyyar Havuz Keyfi

Burhan CEYHAN/İNCİRLİOVA (Aydın), (DHA)- AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde etkili olan bunaltıcı sıcak nedeniyle Belediye, Cumhuriyet Meydanı'na çocuklar için seyyar havuz kurdurdu.

Burhan CEYHAN/İNCİRLİOVA (Aydın), (DHA)- AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde etkili olan bunaltıcı sıcak nedeniyle Belediye, Cumhuriyet Meydanı'na çocuklar için seyyar havuz kurdurdu. 1.30 metre derinliğindeki havuzda çocuklar hem yüzme öğrenirken hem de sıcaklarda serinleme imkanı buluyor. Hava sıcaklığının 42 dereceye kadar çıktığı İncirliova'da Belediye, çocukları serinletmek hem de yüz tatilide yüzme öğrenmelerini sağlamak amacıyla seyyar havuz kurdurdu. İki aylığına kiralanan 9 metre genişliğinde 14 metre uzunluğundaki 130 ton su kapasiteli seyyar havuzda 60 öğrenci 4 yüzme kursu eğitmeniyle gruplar halinde yüzme öğreniyor. Yaz sıcaklarından bunalan çocukların hem serinleyeceklerini hemde yüzme öğreneceklerini vurgulayan İncirliova Belediye Başkanı MHP'li Gürşat Kale, "İki aylık yaz spor okulu kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda seyyar yüzme havuzunu hizmete açtık. Tüm çocukların bu seyyar havuzdan istifade etmeleri ve görmeleri için havuzu bu meydana koyduk. Bu, büyüklere yüzme imkanı sunacak bir yüzme havuzu değil sadece çocukların yüzmesi için tasarlanmıştır. Yaz sıcaklarında denize gidemeyen çocuklar için bu havuz çok iyi bir fırsat olacak. Havuzumuzda, sürekli hijyenik bir ortamda, sağlık kontrolleri yapılarak çocukların yüzmeleri sağlanmaktadır. Bu meydanı seçmemizdeki amaçsa burada yapılanları vatandaşların bire bir görmelerini sağlamaktır. Şehir dışında Kültür Park'ta yapma imkanımızda vardı ama oraya ulaşım sorunu yaşanacaktı. Buraya ranatça gelip, gidilebileceği için tercihimizi Cumhuriyet Meydanı'ndan yana kullandık" dedi. 1.30 metre derinliğindeki seyyar havuz büyük ilgi görürken 4-12 yaş arasındaki çocuklar, aylık 100 lira vererek, havuzdan yararlanabiliyor.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler