YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nazilli'de İki Kore Gazisi Daha Madalyasına Kavuştu

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi tarafından...

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi tarafından vefat eden gaziler için lokma hayrı yapıldı.

Kore ve Kıbrıs gazileri ile çok sayıda protokol üyesinin katıldığı etkinlikte Kore’de savaşarak gazilik unvanı alan iki kişiye de madalya ve beratları törenle teslim edildi.

Nazilli Katlı otopark içerisinde bulunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi önünde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç, İlçe Müftü Vekili Ahmet Aksu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile gaziler ve gazi yakınları katıldı.

Düzenlenen törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi Başkanı Hasan Karataş, gazilere ve hayatını kaybeden gazi yakınlarına Kore Gaziler Bakanlığından gelen yazıyı okudu. Kore’de savaş esnasında dostluklar kazanılan Kore askerleri veya sivillerin bulunduğu hatıra fotoğrafların gün yüzüne çıkmasını istediklerini ve Kore Savaşı’nı sona erdiren Panmunjon Ateşkes Antlaşması’nın 60. Yıl dönümünde düzenlenecek etkinlikte bu fotoğraflarda yer alan ve hayatını kaybetmeyenlerin tekrar buluşmasının sağlanacağını ifade etti.

Yasin-i Şerif’in okunduğu ve lokma ikramı yapılan etkinlikte Kore Savaşı’na katılarak gazilik unvanı alan Ömer Yeşiltepe (81) ve Hasan Çamoğlu’na (84) madalya ve beratları Kaymakam Mehmet Okur ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından teslim edilirken Aydın genelinde 84 gazinin madalyasına kavuştuğu Dernek yetkililerince belirtildi.

Mynet Youtube

Nazilli'de İki Kore Gazisi Daha Madalyasına Kavuştu

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi tarafından...

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler