YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nöbette uyandıran hastayı kovdu

Aydın Devlet Hastanesi bünyesinde vatandaşa hizmet vermesi amacıyla açılan acil diş polikliniğinde görev yapan bir görevli gece kendisini uyandıran bir hastayı hastaneden kovdu.

Nöbette uyandıran hastayı kovdu

Aydın Devlet Hastanesi bünyesinde geceleri ve tatil günleri vatandaşa hizmet vermesi amacıyla açılan acil diş polikliniğinde görev yapan bir görevli gece kendisini uyandıran bir hastayı hastaneden kovdu. Diş ağrısına dayanamayan hastanın yakınları gece yarısı Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin Başhekimi Ersin Sancak’a ulaşıp yardım istedikten sonra sızlayan dişini çektirebildi.Olay sabaha karşı saat 04.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Aydın il merkezine yaklaşık 40 kilometre uzakta bulunan Köşk ilçesine bağlı Ilıdağ Köyü’nde yaşayan C.K. isimli bir hasta gece diş ağrısına dayanamayınca köyden acil diş çekim hizmeti verilen Aydın Devlet Hastanesi’ne başvurdu.Aydın Devlet Hastanesi bünyesinde acil hizmet veren ancak Devlet Hastanesi’nden bağımsız çalışan diş polikliniğinde çalışan nöbetteki bayan görevliyi uyandıran 68 yaşındaki C.K. dişinden çok rahatsız olduğunu belirtip yardım isteyince bayan görevli hastayı 24 saattir görev yaptığını ve yorgun olduğunu belirterek kendisi ile ilgilenemeyeceğini belirtti. Bunun üzerine çaresiz kalan hasta ve yakınları Hastane’de çalışan diğer görevlilerden yardım istedi. Ancak diş polikliniğinin Devlet Hastanesi’nden bağımsız çalıştığı için hastane çalışanları da yapacakları bir şey olmadığını belirtince bu defa hasta yakınları gece yarısı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin Başhekimi Ersin Sancak’a ulaştı. Başhekimin araya girmesi ile kayını yaptırabilen hastanın dişi çekildi.Olaydan sonra ilgili bayan görevliden şikayetçi olan Hasta ve yakınları, “Gece yarısı dişimiz ağrıdığı için 40-50 kilometre yoldan gelip hastaneye geliyoruz. Nöbetteki görevliyi uyandırarak yardım istediğimiz için hekime bile gösterilmeden hastaneden kovuluyoruz. Yetkililerin acil servisteki bu keyfiliğe son vermesini istiyorum” diye konuştu.İsminin V.O. olduğunu ve 24 saattir nöbette olduğunu belirten görevli, kendisini şikayet edeceğini belirten hasta ve yakınlarına "istediğiniz gibi hakkınızı kullanabilirsiniz" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler