YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Osb'ler Ve Geka Aydın'da Yatırım İçin Güçlerini Birleştirdi

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Aydın'da Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) yapılacak olan yatırımlarda kurumlar arasında...

Osb'ler Ve Geka Aydın'da Yatırım İçin Güçlerini Birleştirdi

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Aydın'da Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) yapılacak olan yatırımlarda kurumlar arasında koordinasyonu artırmak, yatırımlar hakkında bilgi alışverişinde bulunmak ve Aydın'daki OSB'lerin genel değerlendirmesini yapmak amacıyla OSB yetkililerini bir araya getirdi.

ASTİM OSB Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yücel Yavuz, Aydın İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Sabahattin Azazi, ASTİM OSB Müdürü Erdem Bilgili, Aydın OSB Müdürü Ali Eycellioğlu, Çine OSB Müdürü Mustafa Sarılar, Söke OSB yetkilisi Burçin Arslan ve GEKA yetkilileri katıldı.

GEKA Aydın Yatırım Destek Ofisi uzmanlarından Fatma Devrim'in, Ajansın faaliyetlerini ve toplantının amacını anlattığı açılış konuşmasıyla başlayan görüşme, uzman Yeliz Sarıbaş'ın Aydın Yatırım Destek Ofisi faaliyetlerini anlatmasıyla devam etti. GEKA Yatırım Destek Ofislerinin öncelikli amacının, yatırımcıya bilgi vermek ve yol göstermek olduğunu söyleyen Sarıbaş, "Ajansımız Yatırım Destek Ofisleri, Bölgesi'nin iş ve yatırım imkânlarını artıracak her türlü bilgi ve veriyi oluşturarak bu bilgileri ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşır ayrıca bu bilgiler ışığında bölgede kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kuruluşlarınca uluslararası düzeyde yürütülen yatırım destek ve tanıtım faaliyetlerini koordine ederek destekler" dedi.

Aydın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emrah Çelik ise, YDO'ların bölgede takip ettiği yatırımlar ile OSB-YDO (Yatırım Destek Ofisleri) işbirliği üzerine gerçekleştirdiği sunumda, Ajans olarak Yatırımda Etkin Strateji (YES)adını verdikleri faaliyetleri yürüttüklerini, bu kapsamda bölgeye gelen yatırımcıların yatırımcı eşleştirmesinden, yatırım destek ve takibine, yatırımcıyı ilgili alanlara yönlendirmeden yer seçimine kadar birçok çalışmayı yürüttüklerini söyledi. Çelik, "1Yürütülen bu strateji kapsamında, Yatırımcının uygun OSB'lere yönlendirilmesi Ajans olarak bizim önem verdiğimiz bir konu. Bu kapsamda bölgedeki OSB'lerin özelliklerini ve sorunlarını daha yakından bilmemiz gerekiyor. Bunun için de bölge OSB yetkilileriyle daha koordineli ve iş birliği içinde çalışırsak bölgemize daha hızlı ve etkili bir şekilde yatırım çekmiş oluruz" diye konuştu.

Toplantıya katılan OSB yetkilileri faaliyet alanlarındaki OSB'ler hakkında bilgi verirken, OSB'ler olarak en büyük sorunlarının kuruluş aşamasında ağır işleyen bürokratik süreç, kamulaştırmada yaşanan zaman kaybı, enerji maliyetleri ve alt yapı çalışmalarında yaşanan sıkıntılar olduğunu ifade ettiler.Aydın İli Organize Sanayi Bölgeleri genel durumunun değerlendirilmesi ve yatırımcı ilişkileri geliştirilmesi hakkında görüşlerin alınmasından sonra GEKA uzmanı Mehmet Sert katılımcılara, OSB'lerin yatırımcılar gözündeki çekicilik derecesiniortaya çıkartmak amacıyla hazırladıkları "OSB Cazibe Endeksi" çalışması hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Toplantı sonunda önümüzdeki dönemde YDO- OSB işbirliğini artırarak gelen yatırımcılarla koordineli bir şekilde ilgilenilmesi, YDO tarafından OSB'lerin ziyaret edilerek yatırımcılara yönelik Aydın İli OSB envanteri oluşturulması ve bu kapsamda da OSB Cazibe Endeksi çalışmasının tamamlanması konusunda görüş birliğine varıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler