YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ptt E-Ticarete Başlıyor

PTT Genel Müdürlüğü, dünya çapında hızla gelişen e-ticaret sektörünün içinde yer alınması gerekliliğinden hareketle Türkiye'nin...

Ptt E-Ticarete Başlıyor

PTT Genel Müdürlüğü, dünya çapında hızla gelişen e-ticaret sektörünün içinde yer alınması gerekliliğinden hareketle Türkiye'nin ilk 3 boyutlu alışveriş sitesi olan 'e-PTTAVM' projesini hayata geçirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla hayata geçirilen e-PTTAVM projesini Aydınlılara tanıtan PTT Aydın Başmüdürü Muslu Uslu, "Bir alışveriş merkezinde bulunan bütün ürün yelpazesini kapsayacak şekilde tasarımı yapılan e-PTTAVM; internet üzerinden çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere ait ürünlerin satılacağı, müşterilerin internet üzerinden kolayca erişim sağlayarak çok sayıda ve farklı sektörlerdeki markaları 2 boyutlu ve 3 boyutlu platform üzerinden tercih edebileceği bir e-ticaret projesidir. e-PTTAVM, gerçek bir alışveriş merkezinin görselliğini bilgisayar üzerinden animasyon şeklinde sağlayan sanal bir ortam olan 3 boyutlu kısmı ve içerisinde ekonominin lokomotifi KOBİ'lere ait ürünlerin satış ve sunumunun gerçekleştirileceği 2 boyutlu kısmı ile büyük bir e-ticaret dünyası olarak kuruldu. Sitenin 3 boyutlu kısmında yer alacak firmalar, 3 boyutlu alanda satışa sundukları ürünlere ek olarak aynı zamanda 2 boyutlu kısmında da satış imkanına sahip.olacaklar. e-PTTAVM için Ankara-İzmir Caddesi, İzmir-Karşıyaka ve İstanbul-Beyoğlu'nda tahsis edilen yerlerin tefriş ve donanımı tamamlandı. Söz konusu yerlerde ilk etapta yazılım, medya-görsel tasarım ve pazarlama departmanları ile çağrı merkezi adı altında fiili olarak çalışan toplam 30 kişi bulunuyor. Teknik altyapı çalışmaları kapsamında tüm detaylı güvenlik, yük ve stres test çalışmaları tamamlandı" dedi.

Kurulacak site üzerinden 2 boyutlu ve 3 boyutlu platformda markaların yer alması amacıyla pazarlama ve tanıtım çalışmalarına devam edildiğini açıklayan Uslu, "Sisteme dahil olmak isteyen firmalar ile kurumumuz arasında imzalanacak protokoller kapsamında, gerekli sistem entegrasyonları sonrası markanın internet sitesinde yer alması için gerekli hususlar müzakere edilmiş olup, e-PTTAVM sitesinin 3 boyutlu kısmında yer alacak firmalar ile 2 boyutlu kısmında yer alacak KOBİ'ler için E-Ticaret Hizmet Protokolleri firmalar tarafından imzalanarak tarafımıza gönderilmeye başlandı. Sitenin 2 boyutlu kısmında yer alacak 34 adet KOBİ ve 3 boyutlu kısmında yer alacak 15 adet firmayla birlikte toplam 49 adet protokol imzalandı" diye konuştu.

2023' E KADAR AVRUPA'DA İLK 10 HEDEFİ

PTT'nin 'e-PTTAVM' projesiyLE Avrupa'da büyük hedefleri olduğunu ifade eden Uslu, sözlerini şöyle tamamladı: "Yapılan araştırma sonuçlarına göre tüm dünyada olduğu gibi Ülkemizde de e-ticaret sektörünün hızla geliştiği ve tüketicinin internet kullanımındaki artışına paralel olarak sektördeki gelişmenin önümüzdeki yıllarda dünya genellemesine göre daha da ivme kazanacağı öngörülüyor. Bu bağlamda e-PTTAVM ile e-ticaret sektöründe, 2015 yılında Türkiye' de en büyük işlem hacmine sahip ilk 3 e-ticaret sitesi içinde yer almak ve 2023' e kadar Avrupa'da ilk 10 arasında olmak hedefleniyor"

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler