YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ramazan’da yolcu sayısı yüzde 70 düştü

Ramazan ayının Ağustos ayına denk gelmesi turizm sezonunu kısalttı.

Ramazan’da yolcu sayısı yüzde 70 düştü

Önceki yıllarda turizmin en canlı olduğu ay olan Ağustos ayı Ramazan’da vatandaşların yolculuk yapmayı tercih etmemesi nedeniyle yolcu sayısındaki düşüş yüzde 70’leri buluyor.

Tatil sezonu kısaldı, yoğunluk arttı
Aydın otogarda bulunan Kamil Koç, Ben Turizm, Efetur, Anadolu Turizm, Nilüfer, Pamukkale, Varan, Metro ve Ulusoy otobüs firmalarının yetkilileri Ramazan’ın başlamasıyla birlikte yolcu sayısında ortalama yüzde 70 oranında düşüş yaşandığına dikkat çekti. Turizm sezonunun başladığı Haziran ve Temmuz aylarının yolcu sayısı açısından oldukça parlak geçtiğini anlatan yetkililer, Ramazan’ın Ağustos ayına denk gelmesi nedeniyle vatandaşların tatillerinin bu iki aya sığdırdıklarını ifade ettiler. Otobüs firmalarının yetkilileri tatil sezonunda en çok İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Trabzon, Samsun gibi büyük şehirlerden sahildeki tatil beldelerine yolcu taşıdıklarını söylediler.

“Ulaşım tercihi karayolu”
Yaz sezonunda büyük şehirlerden tatil beldelerine giden yolcuların eskiden olduğu gibi bu yılda en çok karayolu ulaşımını tercih ettiğini söyleyen yetkililer uçak biletlerinin yazın oldukça pahalı olması nedeniyle karayolunun en çok tercih edilen ulaşım seçeneği olduğunu ifade ettiler. Otobüs firmalarının yetkilileri, buna karşın kış mevsiminde hava yolu şirketlerinin kampanyalar düzenlemesiyle otobüs firmalarının yolcu sayısında bir miktar düşüş yaşandığını belirterek, yolcu sayısının düştüğü dönem dönemlerde çeşitli kampanyalar yaparak düşüşü telafi ettiklerini söylediler.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler