YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yunan Adalarına Kaçarken Ölen Mehmet Bingül'ün Eşi Ve Bir Suriyeli Tutuklandı

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)- AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, ailesiyle yasa dışı yollardan Yunan adalarına kaçmaya çalışırken lastik botun arızalanması

Yunan Adalarına Kaçarken Ölen Mehmet Bingül'ün Eşi Ve Bir Suriyeli Tutuklandı

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)- AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, ailesiyle yasa dışı yollardan Yunan adalarına kaçmaya çalışırken lastik botun arızalanması sonrası bindiği jet-skinin devrilmesiyle suda boğulan Nusaybin Adliyesi Asliye Ceza Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Bingül'ün ölümüyle ilgi sır perdesi aralanmayı beklerken, gözaltına alınan eşi Ş.B. ve Suriyeli İ.S.O., sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Kızı K.B. ise jandarmadaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, geçen 5 Ağustos Cumartesi günü Güzelçamlı açıklarında kaçak geçiş yapmaya çalışanlar olduğu ihbarı üzerine bir lastik bottaki 1'i erkek 3 kişiyi kurtarırken, botun yakınında bir erkek cesedi bulunması üzerine soruşturma başlattı. Ekiplerce yürütülen soruşturmada, cesedin Mehmet Bingül'e ait olduğu ortaya çıktı. Ekipler, bottakilerin de yazı işleri müdürünün eşi Ş.B ve yetişkin olan kızı K.B. ile Suriye uyruklu İ.S.O. olduğunu belirledi. Nusaybin Adliyesi Asliye Ceza Mahkemesi'nde yazı işleri müdürü olarak görev yaptığı tespit edilen Mehmet Bingül'ün, birkaç gündür işe gitmediği ve kendisinden haber alınamadığı öğrenildi. Kurtarılmalarının ardından Ş.B., K.B. ve kaçışı organize ettiği ileri sürülen Suriye uyruklu İ.S.O'nun jandarma tarafından gözaltına alındı. Kurtulanların ifadelerinden lastik botun motorunun arıza yapması üzerine karaya dönen Mehmet Bingül'ün yardım için dönerken bindiği jet-skinin batması sonucu boğulup, öldüğü anlaşıldı. Ailenin kaçma nedeniyle ilgili soruşturma sürerken, jandarmadaki işlemlerinin ardından dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen Ş.B. ile Suriyeli İ.S.O., tutuklandı.
Öte yandan, jandarma, Mehmet Bingül'e jet-ski'yi temin eden Türk uyruklu M.Ö.'nün yakalanması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler