YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

100 Çeşit Ürünle Başladığı E-mağazada Şimdi 100 Bin Çeşit Ürün Satıyor

Balıkesir'de 7 yıldır 'Gözünüz bizde olsun' sloganıyla internetten satış yapan 'www.binbircesit.com' adlı sitenin sahibi Mustafa...

100 Çeşit Ürünle Başladığı E-mağazada Şimdi 100 Bin Çeşit Ürün Satıyor

Balıkesir'de 7 yıldır 'Gözünüz bizde olsun' sloganıyla internetten satış yapan 'www.binbircesit.com' adlı sitenin sahibi Mustafa Gülenç (47), internetten yapılan alışverişin mağazada yapılandan daha güvenli olduğunu söyledi. Altı yıllık bir altyapı çalışmasının ardından e-mağazada satış işlemlerine başladıklarını ifade eden Gülenç, "İşe, 100 çeşit ürünle başladık, bugün ise 100 bin çeşit ürün satıyoruz." dedi.

Balıkesir'de elektronik, beyaz eşya ve iletişim sektöründe çeşitli firmaların bayiliğini yapan iki çocuk babası Mustafa Gülenç, oğlu İlhan Gülenç'in (25) önerisiyle sanal ortama taşıdığı şirketi, 7 yılda milyon dolarlık ciroya ulaştı. 1990 yılında Dursunbey ilçesinde ticarete başladığını belirten Gülenç, "1995 yılında beyaz eşya sektörüne girdik. Gün geçtikçe dünyada ve ülkemizde ticaretin ve yaşamın şekli değişiyor. Biz de değişikliğe ayak uydurabilmek için gayret gösteriyoruz. Ülkemizde 1996 yılından itibaren internet yaygınlaşınca ticaretin de şekli değişti. İnsanlar dünyayı yakından takip edebilme imkânı yakaladı." şeklinde konuştu.

İnternet satışlarına 2006 yılında başladıklarını anlatan Mustafa Gülenç, başlama hikâyesini ise şöyle anlattı: "Bir müşterimiz bulaşık makinesi almak için iş yerimize geldi. Biz de kendisine ürünlerin fiyatlarını söyledik. Bunun üzerine müşterimiz, gülerek karşılık verdi. Bize, aynı ürünün internet sitesinde 200 lira daha düşük fiyata satıldığını söyledi. İnanamadık, siteye baktık. Gerçekten de sattığımız ürün internet ortamında daha uzuca satılıyor. Oğlum İlhan, bu işlere meraklı. Biraz araştırma yaptıktan sonra bizim de böyle bir iş yapabileceğimizi söyledi."

"ALTYAPI ÇALIŞMASI 6 YIL SÜRDÜ"

'E-mağaza' fikrinin ardından öncelikle isim satın aldıklarını belirten Mustafa Gülenç, daha sonra "binbircesit.com" ismini tescil ettiklerini aktardı. Sitenin altyapı çalışmalarının yaklaşık 6 yıl sürdüğüne dikkat çeken Gülenç, şöyle devam etti: "İşe ilk başladığımızda sadece 100 çeşit ürün satıyorduk. Bu işi yüz adım olarak hesap edersek, daha ilk adımdayız. Geçen yıl 75 bin çeşit ürünümüz vardı, bu yıl 100 bin çeşit satıyoruz. Geçen yıl 15 bin kutu gönderim yaptık. Bunun karşılığında 2 milyon 100 bin dolar ciroyu yakaladık. Önümüzdeki yılı için 3 milyon 300 bin dolar hedefimiz var. Geçtiğimiz yıl gelen siparişlerin yüzde 96'sı müşteriye ulaştı. Yüzde 4'lük kısmı ise tedarikçi firmaların ithalattan kaynaklanan sıkıntılarından kaynaklandı."

İnternetten yapılan alışverişin mağazadan yapılandan daha güvenli olduğunu bildiren Mustafa Gülenç, "Çünkü sizin kredi kartı bilgilerinizi kesinlikle kimse göremez. Bir mağazadan yapacağınız alışverişte art niyetli satıcı kartınızı kopyalayabilir. Ancak internet ortamında yapılan alışverişte böyle bir imkân yok. Hiçbir kullanıcının kredi kartı bilgisini, ikinci ya da üçüncü şahıslar görememektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Hedeflerinin Türkiye çapında tanınmış bir marka haline gelmek olduğuna vurgu yapan Mustafa Gülenç, internetten yüzde 20'ye varan oranda indirimli ürün alma imkânının olduğunu hatırlattı. Şu anda 100 bine yakın ürün çeşidiyle müşteriye hizmet verdiklerini ifade eden Gülenç, "Sattığımız ürünler arasında bebek ürünleri, bahçe ürünleri, tekstil, beyaz eşya, telefon, ayakkabı, hırdavat ve kırtasiye ürünleri var. Özellikle bebek ve hırdavat ürünlerinde çok iddialıyız. Ayrıca bütün kredi kartlarında taksitli imkânımız var. Bizim tedarikçi firmalarımız var. Bu firmaların tamamına yakını İstanbul'da bulunuyor. Bize gelen talebi anında tedarikçi firmaya yönlendiriyoruz. Geçen yıl en çok cep telefonu satıldı. Daha sonra elektronik ve beyaz eşya, hırdavat satıldı. Balıkesir'de bu işi yapan tek firmayız. Türkiye'nin her vilayetine ürün gönderdik." diye sözlerini tamamladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler