YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, "Muhalefet partileri, "memleketi sattınız, bittik, yokluk, kıtlık, sıkıntı" diyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, "Muhalefet partileri, "memleketi sattınız, bittik, yokluk, kıtlık, sıkıntı" diyor. Onlar da ülkede yaşıyor, konforundan, gelişmesinden yararlanıyor. Onlar laf, biz iş üretiyoruz" dedi.

Balıkesir'deki basın mensuplarına iftar yemeği veren Uğur, yemek sonrasında yaptığı konuşmada, Balıkesir'in başta olmak üzere Türkiye ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutladı, sağlık ve huzurla bayrama ulaşılmasını temenni etti.

Uğur, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teknik arıza nedeniyle düşen helikopterde şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifalar diledi.

AK Parti iktidarının üç ay sonra 10. yılını dolduracağını ifade eden Uğur, 10 yıla bakıldığında ülkenin geldiği noktanın çok iyi olduğunu söyledi.

Merkez Bankası rezervleri, büyüme ve ihracata bakıldığında ülkenin çok iyi noktaya geldiğini dile getiren Uğur, "Türkiye'yi iyi yönettiğimizi söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

-"IMF'ye 5 milyar dolar borç veriyoruz"-

Edip Uğur, Maastrich kriterlerine göre, kamu borcunun mille gelire oranının yüzde 60'ı aşmaması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin AB'ye alınması için bu kriterlerin tutturulması gerekiyor. Bugün ABD'nin borcunun milli gelirine oranı 102, AB ülkelerinin 88, özellikle İtalya'nın 140, Japonya'nın 230, Türkiye'nin ise yüzde 50. İşte gelinen nokta bu. 10 yıl önce, kriz patladığında, IMF'ye el açtık. 35 milyar dolar borç aldık. Bankalar battı. Bugün, 10 yıl sonra gelinen noktada IMF'ye 5 milyar dolar borç veriyoruz. ABD ve Avrupa'da bankalar batarken Türkiye'de TMSF'ye devredilen bir banka yok. Bunlar, ülkenin iyi gittiğinin, önünün açık olduğunun göstergesidir."

Uğur, muhalefet partilerinin, "memleketi sattınız, bittik, yokluk, kıtlık, sıkıntı" dediğini belirterek, "Onlar da ülkede yaşıyor, konforundan, gelişmesinden yararlanıyor. Onlar laf, biz iş üretiyoruz" diye konuştu.

Balıkesir'in, Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden, istikrarından, nasibini aldığını ifade eden Uğur, yollar, barajlar, hastaneler, eğitim kurumları yatırımları yapıldığını anlattı.

Uğur, yeni teşvik kanununda, Balıkesir'in üçüncü bölge teşviklerinden yararlanacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yatırım yaparsanız dördüncü bölgenin teşviklerinden yararlanacaksınız. Bir hesap yaptık, 5 milyon lira yatırım yapan ve 40 kişiye istihdam yaratan bir yatırımcı, OSB'ye yatırım yaparsa bunun yüzde 60'ını devletten geri alıyor. OSB'ye yapmazsa yüzde 52'sini geri alıyor. Bu, hakikaten Cumhuriyet tarihinde görülmemiş teşvik uygulamasıdır."

Balıkesir'in büyükşehir olması durumunda belediye gelirlerinin yüzde 100 artacağına dikkati çeken Uğur, "Bursa, Çandarlı'ya hızlı trenle bağlanıyor. Balıkesir'de lojistik köyümüz var. Hem Bandırma hem Çandarlı hem de Mudanya Limanı'na bağlanmış olacak. Balıkesir geç uyandı ama sağlıklı büyüdü. Edremit'teki havaalanı, uluslararası oluyor. İnşallah Balıkesir'e de uluslararası bir terminal kazandıracağız, çalışmalara başladık" dedi.

Uğur, Balıkesir'e son 10 yılda büyük yatırım geldiğini ifade ederek, gelecek dönemde de bu yatırımların devam edeceğini, ilin gelişmesini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Zafer Akpınar

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler