YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AK Partili Uğur: Bizi Eleştiren Muhalefet De Bu Ülkenin Konforundan Yararlanıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, 10 yıl önce IMF'den...

AK Partili Uğur: Bizi Eleştiren Muhalefet De Bu Ülkenin Konforundan Yararlanıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, 10 yıl önce IMF'den borç alan Türkiye'nin bugün IMF'ye 5 milyar dolar borç verdiğini belirtti. Uğur, "Bu Türkiye'nin iyi gittiğinin ve önünün açık olduğunun göstergesidir. Biz iş, muhalefet ise laf üretiyor. Onlar da bu ülkede yaşıyor. Bu ülkenin konforundan gelişmesinden onlar da istifade ediyor" dedi.

Uğur, Balıkesir'de görev yapan basın mensuplarına City Meats Restoran'da iftar yemeği verdi. Uğur, yemek sonrası yaptığı kısa konuşmada AK Parti'nin 10 yıllık iktidarı döneminde yapılan çalışmaları ve Balıkesir'e yapılan yatırımları anlattı.

Geçtiğimiz 10 yıldaki AK Parti iktidarını değerlendiren Uğur, "Merkez Bankası'na göre Türkiye'de Gayri Safi Milli Hasıla, büyüme ve ihracat arttı. Türkiye hakikaten iyi bir noktaya geldi. Bu 10 yılda Türkiye'yi iyi yönettiğimizi söyleyebiliriz. Bugün bir gazetedeki ekonomi yazarı, 'Bizi AB'ye almaları için Master Kriteri vardı. Bunun tutturulması gerekiyordu' yazdı. Nedir Master Kriteri? Borcun milli gelire oranı. Yüzde 60'ı geçmeyecekti. ABD'nin bu borcunun hasılaya oranı yüzde 102 düzeyinde. AB ülkelerinin yüzde 88. İtalya'nın ise yüzde 140 durumunda. Japonya'ya baktığınızda bu oran yüzde 230 seviyelerinde. Türkiye'de ise bu oran yüzde 50 seviyelerinde. İşte Türkiye'nin geldiği nokta bu" diye konuştu.

2001 krizi patladığında Türkiye'nin IMF'ye el açtığını hatırlatan Uğur, "IMF'den 35 milyar dolar borç aldık. Bankalar TMSF'ye devredildi ve battı. 10 yıl sonra geldiğimiz noktada biz IMF'ye 5 milyar dolar borç veriyoruz. ABD ve Avrupa'da bankalar batarken Türkiye'de TMSF'ye devredilen bir tane banka yok. Bu Türkiye'nin iyi gittiğini ve önünün açık olduğunun göstergesidir. Muhalefet 'Efendim memleketi sattınız. Bittik, yokluk, kıtlık, sıkıntı var' diyor. Onlar da bu ülkede yaşıyor. Bu ülkenin konforundan gelişmesinden onlar da istifade ediyor. Onlar laf üretiyor, biz iş üretiyoruz" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler