YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayvalık’ta İş Ve İşçi Güvenliği Kursu Açılıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şefik Açar yönetiminde 17 Nisan’da başlayıp, 15...

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şefik Açar yönetiminde 17 Nisan’da başlayıp, 15 Mayıs’a kadar sürecek olan İş ve İşçi güvenliği kursunun Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılacağı bildirildi.

Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftada 2 gün saat 18.00 ile 20.15 saatleri arasında verilecek olan kursların, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Ortaokulu binasında gerçekleşeceği kaydedildi. Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Mesleki Eğitim Müdürü Şefik Açar, günümüzde her gün yüzlerce insanın iş kazaları sonucu yaralanıp, hatta öldüğünü hatırlatarak, “Bu gibi olumsuzlukların yanı sıra çeşitli sanayi kollarında birçok işçi; işlerinin devamı sırasında elledikleri, kullandıkları veya bulundukları ortamdaki tehlikeli veya zararlı maddelerin neden olduğu mesleki hastalıklara yakalanabiliyorlar” dedi.

“AÇILACAK KURSU ÖNEMSİYORUZ”

İş kazalarının önlenmesi iş güvenliği, mesleki hastalıkların önlenmesi ise işçi sağlığı konularını doğurduğunu anlatan Açar, “İçinde bulunduğumuz yüzyıl; geçmişe göre teknik ve sosyal alanda her gün yeni biçim, düşünce ve anlayışın farklı boyutlar kazandığı bir yüzyıldır. Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de endüstri temel unsurdur. Verimi yüksek bir seviyeye çıkarmak, endüstride temel amaçtır. Bu amacın elde edilebilmesinde çalışan insan ve onun sağlığı ve güvenliği en önemli faktördür. Gerçekten işçinin fizik yapısı sağlam, ruhen sağlıklı olup sosyal ve ekonomik yönden geleceğinden emin olursa verimliliğinin dolayısıyla işletme üretiminin artacağı açıktır. Bu yüzden de 15 Nisan’da Ayvalık Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açacağımız İş ve İşçi Güvenliği kursuna büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler