YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bagfaş, Geçen Yıl 37 Milyon Zarar Etti

Tufan DALGIÇ/BANDIRMA Erdek yolu üzerindeki fabrika sosyal tesislerinde yapılan genel kurulda, bilgi veren BAGFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Gencer,

Bagfaş, Geçen Yıl 37 Milyon Zarar Etti

Tufan DALGIÇ/BANDIRMA Erdek yolu üzerindeki fabrika sosyal tesislerinde yapılan genel kurulda, bilgi veren BAGFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Gencer, 2015 yılında dönem karını 233 milyon 941 bin 994 lira olarak açıklayan şirketin 2016 yılında 37 milyon 585 bin 667 lira zarar ettiği söyledi. Gencer, şirketin zararını Türkiye özelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalara bağlayarak üyelere bilgi verdi.
Geçen yıl yaşanan global ekonomik dalgalanmaların yanında olağanüstü ve üst üste gelen sadece şirketi ve kimyevi gübre sektörüne mahsus iki olay yaşandığını kaydeden Gencer, şöyle devam etti:
"Bunlardan birincisi TyhssenKrupp Industrial Solutions AG firması tarafından 17.05 2016 tarihinde açılan tahkim davasıdır ki, buna cevap verilmiştir. İkinci olay ise T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 08 Haziran 2016 tarihinde ülke çapında nitratlı kimyevi gübrelerle ilgili yurtiçi satışlarının durdurulması ve 2016 yılı sonuna dek bu satışlara izin verilmemesidir. Satışlar 08 Haziran 2016 tarihinde alınan bir kararla ertesi gün durdurulmasıyla beraber o tarih itibariyle fabrikalarımız depolarında 10 bin 213 ton AN, takriben 25 bin 760 ton CAN, ayrıca fabrika dış depolarımızda takriben 13 bin 92 ton CAN, toplam 24 milyon 348 bin 995 lira maliyet değeri ile stoklanmış bulunmaktaydı. Şirketimiz bu durumda memleketimiz ve milletimiz menfaatleri her türlü mülahazanın üstündedir görüşümüz gereği yurt içine satışları durdurmuş, kısmen üretime ve ihracata devam etmeye çalışmış, en nihayet üretimine ara vermek zorunda kalmıştır. Böylece Şirketimiz 2016 yılını 7 ay yeni fabrikalarımız ürünü satamayarak, 6 ay yine yeni fabrikalarımızda üretim yapmaksızın kapatmak zorunda kalmıştır."
Ortakların sorularını da yanıtlayan Gençer, "Şirketimize ait tesis ve fabrikalarımız eski ve yenilenmeleri gerekiyor" diye konuştu.
2017 yılı beklentilerinin de açıklayan Gençer, "Tek entegre fosfat ve nitratlı kimyevi gübre fabrikaları olmanın verimini almaya başlanan bir yıl olacaktır" ifadelerini kullandı.
Genel Kurulda gündem maddeleri oy birliği, en önemli maddelerden bir olarak görülen kar dağıtılmaması teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. Yönetim de ibra edildi.

Bagfaş, Geçen Yıl 37 Milyon Zarar Etti

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler