YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balıkesir'de Kamu Kurumlarına Kamp Tepkisi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinde; MİT, Polis, Vilayetler, Maliye ve...

Balıkesir'de Kamu Kurumlarına Kamp Tepkisi

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinde; MİT, Polis, Vilayetler, Maliye ve Vakıflar kamplarının bulunduğu plajları şimdide Türk Hava Kurumuyla, Milli Savunma Bakanlığı’nın yeni kamplar yapmak istemesi bölge halkının tepkilerine neden oldu.

14 kilometrelik eşsiz kumsalının yanı sıra Şeytan Sofrası, tarihi mekanları ve eşsiz doğası ile Ege turizminin lokomotif beldelerinden Küçükköy Sarımsaklı’da Milli Savunma Bakanlığı kamp inşa edebilme ısrarını sürdürüyor.

Sarımsaklı sahilinde tel örgülerle çevrili 645 dönümlük bir alanı kapsayan devlet kamplarına 920 dönümde Türk Hava Kurumu, 12 dönümde de Milli Savunma Bakanlığı’nın yeni kamp alanları eklemek istediği ifade edildi.

SAHİLİ KAPATMAK İSTİYORLAR

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan ve 7 kilometrelik eşsiz kumsalı ile bölge turizminin çekim merkezi Sarımsaklı’da mevcut kampların turizme verdiği zararlara dikkat çeken ve tel örgülerle çevrili yeni kamplar istemediklerini vurgulayan Küçükköy Sarımsaklı Turizm İşletmecileri Derneği Sekreteri Fikret Çavdar, “Kamu kamplarının Sarımsaklı turizmine büyük zararı oldu. Arıtma tesisi kampın yakınına planlandığı için açılan davalar yüzünden bazı kurumlar Sarımsaklı’ya 15 yıl kaybettirdi. Kampların tamamı kent merkezinde konuşlandırılmış. Yeni kamplarla birlikte hükümet Sarımsaklı’da yaklaşık bin 600 dönümlük alanı tel örgülerle kapatacak. Ayrıca belli zümrelere tatil hizmeti veren kamplar turizmdeki kaliteyi de düşürüyor. Biz Küçükköy Sarımsaklı Turizm İşletmecileri Derneği olarak mevcut kamplara ve yeni yapılacak kamplara kesinlikle karşıyız. Sahillerin yurttaşlara tamamen kapatılması amaçlanıyor” dedi.

BEDELİ HALK ÖDÜYOR

Sarımsaklı sahilinde Milli Savunma Bakanlığı’na kamp alanı olarak tahsis edilen 12 bin 365,66 metrekarelik alan için ruhsat talebinin Küçükköy Belediye Meclisi’nin 2009 ve 2010 yıllarında aldığı kararlarla reddedildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Bizden önceki belediye yönetimi yeni kamp alanlarının önünü açacak imar planları hazırlamış. Yaklaşık 3 kilometre deniz cephesi olan kamu kamplarının bedelini Küçükköy ödüyor. Geleceğini turizmde arayan Küçükköy halkına ait sahillerimizin devlet gücü kullanılarak yalnız belli kişilerin kullanımına verilmesini istemiyoruz” diye konuştu.

Sarımsaklı Kıyı Kenar Çizgisi ve 20 metrelik çekme mesafesi içinde kalan mevcut kampların durumları ise aşağıdaki şekilde açıklandı.

MİT KAMPI

Birinci derece doğal SİT, devlet ormanı ve Milli Park sınırları içindeki yaklaşık bin 100 metresi denize paralel 345 dönümlük alanda MİT kampı bulunuyor.

MALİYE KAMPI

Kıyı Kenar Çizgisi içindeki yaklaşık 101 dönümlük Maliye Kampı’nın da 640 metrelik deniz cephesi var.

VİLAYETLER KAMPI

Yaklaşık 84 dönüm alanı kapsayan ve tamamı Kıyı Kenar Çizgisi içinde kalan İdareciler Kampı’nın 340 metre denize paralel cephesi bulunuyor.

POLİS MORAL EĞİTİM MERKEZİ

Yaklaşık bin 100 dönümlük alandaki, bir kısmı Kıyı Kenar Çizgisi ile 20 metrelik çekme mesafesi içinde kalan Polis Moral Eğitim Merkezi, denize paralel 101 metre cepheli.

VAKIFLAR KAMPI

Kıyı Kenar Çizgisi ve yapıların bir kısmı da 20 metrelik çekme mesafesi içinde kalan, yaklaşık 15 dönümlük Vakıflar Kampı’nın ise denize paralel 220 metre cephesi bulunuyor.

Öte yandan Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 49 yıllığına Türk Hava Kurumu’na tahsisli yaklaşık bin dönümlük alanda da ilgili kurumun yapılaşma talebi Küçükköy Belediye Meclisi’nin aldığı kararla geri çevrildi.

Milli Savunma Bakanlığı ise, Sarımsaklı’da 12 bin 365 metrekarelik bir alanda yeni bir kamp daha oluşturmak istiyor. Küçükköy Belediye Meclisi’nin ruhsat talebini geri çeviren iki kararına karşın kamp girişiminden vazgeçilmedi. İlgili Bakanlığın 98/10418 Sayılı Genelgesine istinaden Balıkesir İdari Mahkemesi, Küçükköy Belediye Meclisi’nin kararlarını reddetti.(BT)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler