YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balıkesir'de Mhp'den Bayrak Tepkisi

Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, (DHA) - BALIKESİR'de 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazılı ışıklı tabelanın indirilmesinin ardından başlayan tartışmalar bitmek bilmiyor.

Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, (DHA) - BALIKESİR'de 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazılı ışıklı tabelanın indirilmesinin ardından başlayan tartışmalar bitmek bilmiyor. Bu kez de MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı, eski tabelanın yerine asılan taklardaki Türk Bayrağının ölçülere uymadığını belirterek tepki gösterdi. MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı, düzenlediği basın toplantısında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Milli Kuvvetler Caddesi'nin başlangıç ve bitiş noktalarına koyduğu taklardaki Türk Bayraklarının yasal ölçülere uygun olmadığını belirterek, indirilmesi için savcıları göreve çağırdı. Atıcı şunları söyledi: "Milli Kuvvetler Caddesi'ndeki 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazılı tabelanın indirilmesinin ardından bizler yürüyüş düzenleyip, tepkimizi gösterdik. Bu konu yerel ve yaygın basında yer aldı, belediyeden değişik açıklamalar geldi. Ardından caddenin giriş ve çıkış noktalarına ayyıldızlı Türk Bayrağı, Alihikmetpaşa Meydanı'na da 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısı asıldı. Ne var ki özellikle Milli Kuvvetler Caddesi'ne asılan ayyıldızlı Türk bayrağının kanuna uygun olmadığını gördük. Buradan yetkilileri göreve davet ediyorum. Ne bayrak bayrağa, ne hilal hilale, ne de yıldız yıldıza benziyor. Bu şekiller 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu gereğince derhal indirilmelidir." BELEDİYE 'UYGUN' DEMİŞTİ Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamada ise şöyle denilmişti: "Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı'nca şehrimizin değişik bölümlerinde uygulanan çalışmalar ile kente yeni bir estetik çehre kazandırılmaktadır. Milli Kuvvetler Caddesi'nin her iki girişine de özel olarak tasarlanan, rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı Türk bayrağımız konulmuştur. Milli Kuvvetler Caddesi girişlerine uygun şekilde 70x110 cm ebatlarında hazırlanan şanlı bayrağımız ile ortaya çıkan yeni estetik görüntünün varlığı halkımız tarafından da beğenilmiştir."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler