YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balıkesirli Kadınlardan Harmandalı

Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/ BALIKESİR, Balıkesir Kadın Platformu'nun düzenlediği yürüyüş ve kutlama, kadınların saat 17.00'de, Yeşilli Meydanı'nda toplanmasıyla başladı. Etkinliğe

Balıkesirli Kadınlardan Harmandalı

Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/ BALIKESİR, Balıkesir Kadın Platformu'nun düzenlediği yürüyüş ve kutlama, kadınların saat 17.00'de, Yeşilli Meydanı'nda toplanmasıyla başladı. Etkinliğe katılanlar, Atalar Caddesi'ni izleyerek, Alihikmetpaşa Meydanı'na yürüdü. 'Külkedisi değil, ev işçisiyiz', 'Öldüren sevgi istemiyoruz', 'Ohal'e de bu hale de karşıyız' 'Kadın cinayetleri politiktir' yazılı pankartlar taşıyan kadınlar, 'Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa', 'Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın dayanışması', 'Her gün 8 Mart, her gün mücadele' sloganları attı.
Konuşma yapan Balıkesir Kadın Platformu Sözcüsü Ayşe Yılmaz, iktidarın 14 yıllık uygulamalarını eleştirerek, "Hükümet, çıkardığı yasaların ve ulusal politikaların bütününde kadını birey olarak görmemektedir. 'Kadın- erkek eşit değildir', 'En az üç çocuk doğurun', 'Çocuk doğurarak vatani hizmetinizi yerine getirin' gibi söylemlerle yeni bir çalışma yaşamı ve yeni bir toplumsal yaşam inşa edilmek istenmektedir" dedi. Kadınların taleplerini de dile getiren Yılmaz, dayatma olduğunu söylediği başkanlıktan vazgeçilerek, tüm kesimlerin hak ve taleplerinin yer aldığı, her türlü ayrımcılığa son verecek özgürlükçü ve demokratik bir anayasanın toplumsal uzlaşma ile hazırlanmasını istedi. Yılmaz, "İşyerinde, evde ve sokakta kadına yönelik taciz, tecavüz, şiddet ve mobingin son bulması için düzenlemeler yapılmalı, uluslararası sözleşmelerin gereği yerine getirilmelidir" dedi.
Yılmaz'ın konuşmasının ardından kadınlar, erkeklerle birlikte davul- zurna eşliğinde harmandalı oynadı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eylem topluluğun sessizce dağılmasıyla sona erdi.

Balıkesirli Kadınlardan HarmandalıBalıkesirli Kadınlardan HarmandalıBalıkesirli Kadınlardan Harmandalı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler