YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balıkesirspor'a Cezada En Büyük Etken: Kamera Kaydı

Coşkun YAMAN/BALIKESİR, UEFA standartları gereği soyunma odası koridorlarına konulması zorunlu olan güvenlik kameralarının Başkan Aktürk ve diğer yöneticilerle hakem Tolga Özkalfa

Coşkun YAMAN/BALIKESİR, UEFA standartları gereği soyunma odası koridorlarına konulması zorunlu olan güvenlik kameralarının Başkan Aktürk ve diğer yöneticilerle hakem Tolga Özkalfa arasında yaşanan olayların tümünü kaydettiği, PFDK'nın da görüntülere dayanarak kırmızı beyazlılara Süper Lig tarihin en ağır cezalarından birini verdiği öğrenildi.
Karşılaşma bitiminde sahada başlayıp koridorlarda devam eden olayların sona ermesinden sonra statta görevli polisler kanalıyla kamera kayıtlarını alan TFF temsilcisinin, raporuna görüntüleri de eklediği, PFDK'nın da hiçbir tereddüte düşmeden cezaları verdiği belirtildi. Yöneticilerden Faruk Demiraslan ve Hasan Cengiz Güneş'e 1 yıl 1 ay, Zeki Çıkrıkçı ve Uğur Erol'a 1 yıl ceza veren Disiplin Kurulu'nun, Tuna Aktürk'e geçmişteki eylemlerini dikkate alarak en üst sınır olan 1 yıl 6 ay ceza kestiği ortaya çıktı. Aktürk önceki sezon Mersin İdmanyurdu maçında TFF gözlemcisine hakaretten 60 gün ceza almıştı.
KİM NE CEZA ALDI:
Başkan Tuna Aktürk: 1 yıl 6 ay ve 150 bin TL
Yönetici Faruk Demiraslan: 1 yıl 1 ay ve 110 bin TL
Yönetici Hasan Cengiz Güneş: 1 yıl 1 ay ve 110 bin TL
Yönetici: Zeki Çıkrıkçı: 1 yıl ve 100 bin TL
Yönetici: Uğur Erol: 1 yıl ve 100 bin TL
Antrenör Serkan Afacan: 2 maç ve 26 bin TL
Kulüp Görevlisi Serdar Akgül: 15 gün
Balıkesir Kulübü: 209 bin TL
DURUŞMALI SAVUNMA TALEP EDECEKLER
Başkan Tuna Aktürk, Tahkim Kurulu'na gideceklerini belirterek, "Cezalar henüz kesinleşmediği için bu aşamada yorum yapmak istemiyorum. 7 gün içinde itiraz hakkımız var. Hafta sonunda gerekli hazırlıklarımızı yaparak, pazartesi günü Tahkim Kurulu'na başvurup duruşmalı savunma talebinde bulunacağız. Talebimizin kabul edilmesini umuyoruz" dedi.
805 BİN TL FATURA
PFDK, Balıkesirsporlu yönetici, antrenör ve kulüp görevlilerine hak mahrumiyetlerinin yanı sıra toplam 805 bin TL para ceza vererek bu alanda da bir rekor kırdı. Balıkesirspor Kulübü'ne küfürden 150, saha olaylarından 50, takım halinde sportmenliğe aykırı davranıştan 9 olmak üzere toplam 209 bin TL ceza kesen PFDK, Başkan Tuna Aktürk'ü 150, yöneticilerden Faruk Demiraslan ve Hasan Cengiz Güneş'i 110'ar, Uğur Erol ve Zeki Çıkrıkçı'yı 100'er, Serkan Afacan'ı ise 26 bin TL ile deç cezalandırdı.
ATATÜRK'TE NELER OLDU
Balıkesirspor'un pazar günü kendi sahasında Gençlerbirliği'ne 1-0 yenilerek kurtuluş yolunda umut tükettiği maçtan sonra hakem Tolga Özkalfa ile yardımcıları seyircilerin ve yöneticilerin tepkisine hedef oldu. Bitiş düdüğünün ardından sahaya inerek Özkalfa ile tartışan Başkan Tuna Aktürk ve yöneticilerin tepkileri koridorda da devam ederken, olay sırasında küfürler havada uçuştu, soyunma odasının kapısı tekmelenip yumruklandı. Gerginlik esnasında Tolga Özkalfa'nın kendisini kutlamak için uzattığı eline vurduğunu iddia edip Bahçelievler polis Merkezi'ne giderek şikayetçi olan Başkan Aktürk, Özkalfa'ya alkol ve uyuşturucu muayenesi yapılmasını da istedi. Polise yarım saat ifade veren Tolga Özkalfa ve yardımcıları, maç bitiminden yaklaşık 3,5 saat sonra Atatürk Stadı'ndan ayrılabildi.
YILDIRIM ÇARPTI
Başkan Tuna Aktürk ve yöneticiler, Futbol Disiplin Talimatnamesi'nde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için yapılan değişikliğin kurbanı oldu. Yıldırım'ın bir süre önce, "Gerekirse soyunma odasını basarım" açıklamasından sonra Türkiye Futbol Federasyonu, 20 Kasım 2014'te hakemlere yönelik hakaret, tehdit, taciz, darp ve benzeri eylemlerde bulunanlara verilecek cezaları yeniden düzenledi. Olayın müsabaka sırasında meydana gelmesi halinde hakeme maçı tatil etme yetkisi tanıyan TFF, hakem soyunma odası veya koridorlarında benzer eylemleri yapan kulüp yöneticilerine 1 yıldan 1,5 yıla kadar men cezası verilmesini kararlaştırdı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler