YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balya Bengiler Köyünde At Yarışı Heyecanı

Balıkesir’in Balya ilçesine bağlı Bengiler köyünde düzenlenen geleneksel at yarışlarında büyük heyecan yaşandı. Düzenlenen rahvan...

Balya Bengiler Köyünde At Yarışı Heyecanı

Balıkesir’in Balya ilçesine bağlı Bengiler köyünde düzenlenen geleneksel at yarışlarında büyük heyecan yaşandı. Düzenlenen rahvan ve değnek yarışlarına 13 at katılırken dereceye girenlere para ödülü verildi.

İlçeye 14 kilometre uzaklıktaki 450 nüfuslu Bengiler köyünde, düzenlenen at yarışları çevre köylülerin de katılımıyla yapıldı. Köyün piknik yeni mevkiinde önce rahvan yarışları yapılırken, daha sonra da değnek aşırma yarışına geçildi. Rahvan yarışı üç turda tamamlanırken, at binen 9 genç değnekleri gerilen ipten aşırmak için yarışırken, büyük heyecan yaşadı. Davul klarnet eşliğinde yapılan yarışları çok sayıda meraklı izledi. Rahvan yarışında birinci olan İsmail Demirci, “Ben Balya Dörtyol köyü doğumluyum. Ama bu tür şeyleri seviyorum. Daha gençliğimde çok değnek oynadım çok aşırım. Ama şimdi değneğe katılmıyorum. Rahvan yarışlarına katılıyorum. Birinci oldum. Mutluyum. Beygir de bindiğim at da Çamavşarlı Mustafa ağabeyin atı. Bu at yarışlarına katılmasını çok seviyorum. Bu bizim ezelden gelen bir yarışımız. Bu devam etmesi lazım.. Her sene biz bunlara katılırız. Nerde değnek var at yarışı var ben oradayım. Ayrıca nalbant’ım ben.. Hayvanın nalı düşer hemen çakar devam ederim yarışa. Bizim işimiz bu” dedi.

Köy muhtarı Sabri Oğuz da” Kendim bu ata sporumuzu değneği severim. Aşağı yukarı 40 yıldan beri at binerim. Aynı zamanda bu gelenekleri sürdürmek için bu yarışı tertipledik. Burada çevre köylerimiz toplandı. Bu, aynı zamanda yağlı güreşlerin bir eşi. Bizim ta Orta Asya’dan gelen bir ata sporumuzdur. Devamı için geriden gelen nesillere aktarmak için sürdürmekteyiz” dedi.

Balya Bengiler Köyünde At Yarışı Heyecanı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler