YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BANVİT EVİNDE YENİLMEZLİĞİNİ SÜRDÜRÜYOR: 90-85

Erdem ÖZCAN/ BANDIRMA, SALON: Kara Ali Acar HAKEMLER: Paolo Taurıno BANVİT: Erkan PARTİZAN: Tepic 1. PERİYOT: 24-25 DEVRE: 49-42 3. PERİYOT: 69-65

Erdem ÖZCAN/ BANDIRMA, SALON: Kara Ali Acar
HAKEMLER: Paolo Taurıno BANVİT: Erkan PARTİZAN: Tepic 1. PERİYOT: 24-25 DEVRE: 49-42 3. PERİYOT: 69-65 4. PERİYOT: 90-85 BEŞ FAULLER: Veremeenko BANVİT bu akşam ULEB Avrupa Kupası E Grubu 7. Hafta karşılaşmasında Sırbistan temsilcisi Partizan NİS’i konuk etti. Banvit, Kara Ali Acar Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak Avrupa Kupası’nda da evinde yenilmezliğini sürdürdü.
GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Bandırma’da oynanan maç öncesi salon dışında ve salon içinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis herkesi arayarak salona aldı. Karşılaşma için Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Sırbistan Konsolosu Filip Sanovic, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur’da Bandırma’ya gelerek karşılaşmayı birlikte izlediler. Karşılaşmaya Sırp taraftarlar gelmedi.
IVKOVIC İÇİN SAYGI DURUŞU
Maça başlamadan önce geçen hafta İstanbul’da Galatasaray Liv Hospital-Kızılyıldız arasındaki Avrupa Ligi Basketbol karşılaşması öncesi çıkan olaylarda hayatını kaybeden Kızılyıldız taraftarı 25 yaşındaki Marko İvkoviç için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Basketbolcular üzerinde İngilizce 'Seni kaybettiğimiz için üzgünüz' yazılı pankart açtı.
İlk periyoda taraftarın yoğun desteğini arkasına alan Banvit, Dragıcevic ile arka arkaya kazandığı basketle 4-0 öne geçti ardından konuk ekip Milutinov ve Muric ile cevap verdi:6-5. İlk 3 dakikası 10-10 berabere giden karşılaşmada Partizan Nıs özellikle Tepic ve Muric ile başarılı olurken Banvit Dragıcevic ve Rowland ile etkili oldu ve ilk 5 dakika Muric'in basketiyle konuk ekibin 15-14 üstünlüğüyle geçildi. 4 dakika süreyle karşılıklı basketlerle birbirlerine üstünlük sağlayamayan 2 ekipten Partizan Nis, Tepic’in 2 serbest atışı değerlendirmesinin adından periyodu 24-25 önde bitirdi.
İkinci periyoda Banvit Veremeenko’nun smaç basketiyle başladı:26-25. 13'ncü dakikada Muric’in basketine Rowland 2 sayılık faul atışıyla cevap verdi:31-29. Devrenin bitimine 5.28 dakika kala Tolga’nın asistini değerlendiren Davis dış atıştan takımını rahatlattı:36-32. Hemen ardından Muric'in basketine Davis arka arkaya cevap verince takımını bir kez daha öne geçirdi: 40-34. Sert savunmasıyla Banvit’in hücumlarını etkisiz hale getirmek için oyunu sertleştiren konuk ekibe Dragıcevic pota altından izin vermedi:46-38. Hızlı oyunuyla devrenin bitimine 1.15 dakika kala arka arkaya basketler kazanan Banvit Tolga ile farkı 7 sayıya çıkardı: 49-42. Devrenin bitimine 1 saniye kala 2 serbest atışı Davis değerlendiremedi ve soyunma odasına Banvit 49-42 önde gitti.
Üçüncü periyodun hemen başında her iki takım da hücumlardan boş döndü. Periyodun ilk basketi Veremeenko 2 serbest atışıyla değerlendirdi: 51-42. Konuk ekip Milutinovic’in dış atışıyla cevap verdi:51-45. Oyuna ağırlığını koyan Rowland hızlı hücumu iyi değerlendirdi:62-56. Banvit, üçüncü periyodun son 2 dakikasında Partizan NIS’i adeta Rowland’ın hızlı turnikeleriyle dağıttı ve 11 sayılık bir farka ulaştı:69-58. Periyot Luka’nın son saniyedeki faul atışlarından sonra Banvit’in 69-65 üstünlüğüyle bitti.
Karşılaşmanın son periyoduna Banvit, Şafak’ın top kaybını değerlendirmesiyle başladı:71-65. Hemen ardından Dragıcevic de takımını bir kez daha rahatlattı: 73-65. Konuk ekip bu periyotta ilk basketini Milutinovic 3 sayılık basketiyle kazandı:73-68. Karşılaşmanın 33 dakikasında Muric ile basket kazanan konuk ekip oyundan kopmamak için hızlı hücumlarda başarılı oldu ve 34. Dakikada Bogdanovic'in dış atışından sonra skor eşitlendi:77-77. Bitime 5 dakika kala karşılıklı basketlerden sonra skor bir kez daha eşitlendi:79-79 Milutinovic uzun bir süre sonra takımını öne geçirdi:79-81 Karşılaşmanın bitimine 2 dakika kala Rowland 2 serbest atıştan skoru bir kez daha eşitledi:81-81. Veremeenko’da 2 serbest atışı değerlendirmesinden sonra Skorun sık sık el değiştirdiği karşılaşmanın sert geçen uzatma dakikalarında sahneye yine Rowland çıktı hızlı turnikesi sonunda skoru belirledi:88-85. Bitime 10 saniye kala taktik faullü değerlendiren Mejia 2 serbest atışı değerlendirince Banvit çekişmeli geçen zorlu karşılaşmadan 90-85 galip ayrıldı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler