YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Banvit-Gran Canaria: 80-70

Erdem ÖZCAN/ BANDIRMA, SALON: Kara Ali Acar HAKEMLER: Sreten Radovic BANVİT: İsmail GRAN CANARIA:Olıver 1.PERİYOT:17-11 İLK YARI : 44-34 3. PERİYOT :

Erdem ÖZCAN/ BANDIRMA, SALON: Kara Ali Acar
HAKEMLER: Sreten Radovic BANVİT: İsmail GRAN CANARIA:Olıver 1.PERİYOT:17-11 İLK YARI : 44-34 3. PERİYOT : 59-52 5 FAUL İLE ÇIKANLAR:
BANVİT, Avrupa Kupası H Grubu üçüncü maçında İspanya’nın güçlü ekiplerinden Gran Canaria takımı ile Bandırma’da oynadığı maçı Banvit üstün bir oyundan sonra 80-70 kazandı.
Banvit hızlı oyunuyla ilk periyoda Rowland, Şafak ve Dragıcevic’in basketleriyle bir anda 5-3 öne geçti. Gran Canaria da Newley, Tavares ve O’leary ile başarılı olmasına rağmen Şafak’ın basketiyle ilk 5 dakika Banvit’in 8-3 üstünlüğüyle geçildi. Kenardan oyuna giren Simmons’un başarılı oyunu sonucu ilk periyot Banvit’in 17-11 üstünlüğüyle bitti.
İkinci periyoda konuk ekip Gran Canaria Kendal’ın pota altı basketiyle başladı:17-13. Can Maxsim dış atıştan cevap verdi: 20-13. Karşılaşmanın 13'ncü dakikasında Simmons dış atıştan takımını rahatlattı. İspanyol ekibi Kendal ile 2 sayı da bulsa Rowland hızlı hücumu iyi değerlendirdi: 28-18. Devrenin bitimine 1 dakika kala adeta şov yapan Banvit, Simmons, Rowland ve Can Maxsim’in arka arkaya basketleriyle soyunma odasına 44- 34 galip gelerek gitti.
Banvit üçüncü periyoda 10 sayı üstünlükle başladı 23'ncü dakikada her iki ekip te sert savunmaya döndü. Gran Canaria periyodun son dakikalarında arka arkaya kazandığı basketlerle 10 sayılık farkı giderek eriterek 4 sayıya kadar indirmesine rağmen Davis ve Simmons’un basketleri üçüncü periyodun skorunu belirledi: 59-52.
Karşılaşmanın son periyoduna Banvit, Can Maxsim’in asistini değerlendiren Dragıceviç’in basketiyle başladı. İspanyol ekibi Gran Canaria sıkı adam markajını aşmakta zorlanan Banvit sayı bulmakta zorlandı. İspanyol ekibi karşılaşmanın bitimine 4 dakika kala Kendall ve Newley ile basketler kazanarak umutlandı. Son dakikalarda taraftarların da desteği ile üstünlüğünü sürdüren Banvit önemli karşılaşmayı özellikle Simmons, Şafak, Davis ve Rowland’ın başarılı oyunundan sonra 10 sayı fark ile 80-70 kazandı. Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 22 sayı ile oynayan Banvit’ten Can Maxsim Mutaf oldu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler