YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Banvit - Virtus Roma: 71-55

Erdem ÖZCAN/ BANDIRMA, SALON: Kara Ali Acar HAKEMLER: Vıcente Bulto BANVİT: Rowland VİRTUS ROMA: Ejım 1.PERİYOT: 22-18

Erdem ÖZCAN/ BANDIRMA, SALON: Kara Ali Acar
HAKEMLER: Vıcente Bulto BANVİT: Rowland VİRTUS ROMA: Ejım 1.PERİYOT: 22-18 DEVRE: 40-36 3.PERİYOT: 52-51 EUROCUP son 16 maçında evinde İtalya’nın güçlü ekiplerinden Virtus Roma’yı konuk eden Banvit özellikle son periyottaki üstün oyunuyla karşılaşmadan 16 sayı farkla 71-55 galip geldi. Banvit rakbine son periyotta sadece 4 sayı imkanı verdi.
Karşılaşmanın ilk periyoduna Virtus Roma; Ejım, De Zeeuw ve Ebı’nın basketlerine Banvit, Rowland ve Mejıa’nın üçlükleri Veremeenko ve Simmons’un 2 sayılık basketleriyle cevap verince ilk periyot Banvit’in 22-18 üstünlüğüyle bitti.
İkinci periyoda Banvit Davis’in pota altı basketiyle başladı. Konuk ekip D’Ercole’nin 3 sayılık basketiyle cevap verdi: 24-21. Davis’in basketinden sonra iki ekip de sık sık top kayıpları yaşadı. Yine bir top kaybını değerlendiren Mejıa skoru 13. dakikada 26-21’e getirdi. Karşılaşmanın 15. dakikasına 30-23 önde giren Banvit, Virtus Roma hücumlarını başarıyla önledi. Devrenin bitimine 3.45 dakika kala konuk İtalyan ekibi Ebi ve Ejım’in üç sayılık basketiyle farkı önce 2 sayıya indirdi:30-28. Ardından 1.50 dakika kala da Jones skoru eşitledi:30-30. Devre Simmons’un dış atıştan son saniye basketiyle Banvit’in 40-36 üstünlüğüyle bitti.
Üçüncü periyoda konuk ekibin hücumunu önleyen Banvit Simmons’un dış atıştan basketiyle başladı: 43-36. Ardından Rowland skor farkını 9 sayıya çıkardı:45-36. Farklı bir skor yakalamak isteyen Banvit, pota altı basketinden sonra hücumlarını hızlandırdı. Ancak sert savunmasıyla Banvit’in hücumlarını önleyen Virtus Roma Ebı ile 25. dakikada farkı 5 sayıya indirdi: 45-40. Giderek sertleşen karşılaşmanın üçüncü periyodu Veremeenko’nun üç sayılık basketinden sonra Banvit’in 52-51 üstünlüğüyle bitti.
Karşılaşmanın son periyoduna Banvit top kayıplarıyla başlamasına karşın kısa sürede toparlandı. 35. dakikasında Simmos’un üç sayılık basketi tüm salonu ayağa kaldırdı: 63-51. Karşılaşmanın bitimine 3 dakika kala giderek heyecan fırtınası şeklinde geçen karşılaşma seyircinin de büyük desteği ve Rowland’ın son saniye basketinden sonra Banvit’in 71-55 galibiyetiyle sona erdi. Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 18 sayı ile oynayan Banvit’den Mejıa, Virtus Roma’dan da 16 sayı ile oynayan Ejım oldu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler