YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkan Akova’ya Meclis Hastane Tapusu Devri İçin Yetki Verdi

Burhaniye Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nda devlet hastanesi yerinin Sağlık Bakanlığı’na devri konusu görüşüldü.Başkan...

Başkan Akova’ya Meclis Hastane Tapusu Devri İçin Yetki Verdi

Burhaniye Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı’nda devlet hastanesi yerinin Sağlık Bakanlığı’na devri konusu görüşüldü.

Başkan Fikret Akova başkanlığında toplanan mecliste, 15 meclis üyesinden 13’ü hazır bulundu. Toplantıda, gündemde yer alan 16 madde ve 8 öneri maddesi ile 19 adet imar dosyası da oy birliği ile karara bağlandı.

Mecliste en çok dikkat çeken konu ise hastane yerinin Sağlık Bakanlığı’na devri konusu oldu. Hastane için askı süresinin 16 Mayıs’ta biteceğini ifade eden Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova bu konunun yakın takipçisi olmak için Belediye Meclisi’nden Belediye Başkanlığı’na yetki verilmesini isteyerek “17 Mayıs’ta hastanenin tapusu konusunda gidip görüşüp sizlerin ve bağışçılar adına koşullar eğer oluşmuş ise bunu vermeliyiz” dedi. Belediye Meclisi’nin hastane konusunda Burhaniye Belediye Başkanlığı’na yetki vermesinin ardından hastane konusunda ki sorulara da cevap veren Başkan Akova, “Bu işin gerçekleşmesini çok arzu ediyoruz. Onun için karar aldık askı süresinden sonra da hemen bu kararın uygulanması için ayın 17’si itibariyle harekete geçeceğimizi bilmenizi isteriz. Hastane konusunda 220 kişi civarında bağışçı var ve bağışçılarında bazı şartları var. Burhaniye Belediyesine bu anlamda hem bağışlarının gerçekleşmesi hem de kendi adlarına bu işin takipçiliği anlamında bir rol vermişler biz de Burhaniye Belediyesi olarak bu rolün gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi. Burhaniye Belediyesinin yaklaşık 3 seneden beri hastane yerinin plan çalışmaları hakkında çaba sarf ettiğini belirten Başkan Akova, “Yeni bir oluşum olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, hazırlanan 1/25000’lik planlar iptal edildi. Biz bu işin takipçisi olduk ve hazırladığımız kendi planlarımızı kabul ettirdik. Bundan sonra bağışçıların da istekleri doğrultusunda tapunun sağlık bakanlığına devrini sağlamaya çalışacağız” dedi. Burhaniye’de bulunan mevcut hastaneden daha büyük bir hastane olmasını istiyoruz diyen Başkan Akova “ bağışçılar da bu hastane hakkında 2 yıl içerisinde bu işin yapılmasını ve buranın bir bölge hastanesi olmasını istediğini belirtmişlerdir. Biz de bunun araştırmasını yaptık ve rahatlıkla 250 yatak kapasiteli bir hastane yapılabileceği belirtildi bu işin, bağışçılarında istekleri doğrultusunda 17 Mayıs itibariyle takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler