YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Disk Genel Başkanı Beko: Kıdem Tazminatı Son Kalemiz

- DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Balıkesir'in Edremit İlçesinde düzenlenen panelde yaptığı konruşmada, kıdem tazminatları ile

Disk Genel Başkanı Beko: Kıdem Tazminatı Son Kalemiz

- DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, Balıkesir'in Edremit İlçesinde düzenlenen panelde yaptığı konruşmada, kıdem tazminatları ile ilgili düzenlemeye karşı çıkmak için sendikaları göreve davet ederek, "Bu bizim son kalemizdir. Eğer biz bu son kalemizi leş kargalarına teslim edersek, çocuklarımızın kesinlikle iş güvencesi olmaz" dedi.
DİSK tarafından Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde panel düzenlendi. Panel öncesi Edremit Belediye binası onünde toplanan bir grup, panelin düzenleneceği kültür merkezine doğru yürüdü. Panele konuşmacı olarak DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Koordinatörü Hakan Koçak ve DİSK Genel-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Ovalı katıldı. Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Bandırma bölgesinden de katılımın olduğu panelin açılış konuşmasını yapan CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, göreve geldikleri ilk günden bu yana, kaynakları doğru kullanmak, çalışanlara haklarını eksiksiz verebilmek için çaba gösterdiklerini kaydetti. Saka, taşeronlaşmanın ortadan kaldırılmasını istediklerini dile getirdi.
"TARİHİ GÖREV"
Toplantıda konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 100 yılık kıdem tazminatının işverenler için yük olarak görüldüğünü öne sürerek, "Bizim için bir yük değil, haktır. Kıdem tazminatı olmayan işçinin, iş güvencesi olmaz. Bu bizim son kalemizdir. Eğer biz bu son kalemizi leş kargalarına teslim edersek, önce bizim çocuklarımızın ve torunlarımızın kesinlikle o işyerlerinde, iş güvencesi olmaz. Dolayısıyla biz 15 milyon işçi kardeşlerimiz; DİSK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ tarihi bir görev bizi bekliyor. Bedeli ne olursa olsun; grevse grev, direnişse direniş, yürüyüşse yürüyüş. Leş kargalarına kıdem tazminatlarımızı yedirmemek için ne gerekiyorsa yapmamız gerektiğine inanıyorum" dedi.
KİRALIK İŞÇİNİNSENDİKASI, KIDEM TAZMİNATI OLMAZ
Önümüzdeki yıllarda Türkiye'de 6.5 milyona yakın kiralık işçinin olacağını ileri süren Beko, "Türkiye'de 300'e yakın özel istihdam bürosu var. Kiralık işçinin sendikası olmaz, kıdem tazminatı olmaz, 8 aydan fazla çalışamaz, işsizlik fonundan faydalanamaz, işçi sağlığı ve iş güvenliği kapsamı içinde olamaz. Patronlar işçileri atıp yerine kiralık işçi alacaklar. Sizin burada vergiyi, sigortayı, sendikayı takip etmeniz, denetim altına almanız mümkün olmayacak. Bu zihniyet Türkiye işçi sınıfını 40 yıl geriye götürecek. Uluslararası sermaye, 'Türkiye'ye geliriz, fabrikamızı kurarız, sigorta primlerini, vergimizi öderiz ama işçinin kıdem tazminatı ile uğraşmayız' diyor" diye konuştu.
"56'SI ÇOCUK, 2 BİN KİŞİ ÖLDÜ"
İş güvenliği olmadığı için 2 bine yakın işçinin geçen yıl hayatını kaybettiğini dile getiren Beko "Bunların 56'sı çocuk. 4857 sayılı yasaya baktığımızda der ki, 'Çocuklar fiilen, fiziken hazır değillerse riskli ve tehlikeli işyerlerinde çalıştırılamazlar. Kim çalıştırıyorsa suç işliyordur. Soma'dan, Ermenek'ten, Isparta'dan ders almadık. Bizde bir akıl tutulması var. Dolayısıyla siyasal iktidara karşı toplumsal muhalefetin içerisinde demokrasi mücadelesi verenlerin, mutlaka artık ayağa kalkması lazım. Adalet halkın ekmeğidir, işçilerin geleceğidir. Pazar günü saat 17.00'de DİSK'e bağlı sendikalarla Maçka'da siyasal iktidara karşı gövde gösterisi yapıp, oradan haykıracağız" dedi.

Disk Genel Başkanı Beko: Kıdem Tazminatı Son KalemizDisk Genel Başkanı Beko: Kıdem Tazminatı Son KalemizDisk Genel Başkanı Beko: Kıdem Tazminatı Son Kalemiz

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler