YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğu Perinçek: Devletin Görevi Bunları Temizlemektir

Tuncel YILMAZ/AYVALIK Ayvalık'ın dünyaca ünlü turizm merkezi Sarımsaklı'da, Çavdar Otel'de memur sendikaları temsilcileriyle bir araya gelen Vatan Partisi Genel Başkanı

Doğu Perinçek:  Devletin Görevi Bunları Temizlemektir

Tuncel YILMAZ/AYVALIK Ayvalık'ın dünyaca ünlü turizm merkezi Sarımsaklı'da, Çavdar Otel'de memur sendikaları temsilcileriyle bir araya gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, burada yaptığı açıklamada hiç kimsenin kendi ülkesinde başka bir silahlı gücü kabul edemeyeceğini söyledi. Kürtçülük bayrağı altındaki silahlı gücün yol kesip haraç topladığını söyleyen ve bunun kabul edilemeyeceğini belirten Doğu Perinçek, şunları söyledi:
"Bunlar belediyeleri ele geçirecekler, bu belediyelerin üzerinden devletçikler oluşturmaya başlayacaklar, bunu kim kabul edebilir? Devletin görevi bunları temizlemektir. Onun için; 'silahlar susmuşken bu yapılır mı?' gibi sözler yanlıştır. 4 Temmuz'da silahlı kuvvetlerin başlattığı harekat, bu ülkenin yaşaması için zorunlu ve hatta gecikmiş bir harekattır. Buna karşı çıkarak; ne vatan, ne bağımsızlık, ne halk korunabilir, ne de millet olunabilir. Bu yüzden de bu savaş bir vatan mücadelesi ve bunu yapmak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görevidir, borcudur."
Türkiye'de bölücü terör örgütüne karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin canla başla görevini yaptığına işaret eden Perinçek, "Amerikan kaynaklarına bakıyoruz. Dün Newyork Times gazetesinde bir yazı çıktı. CFR denilen Amerika'nın çekirdek hükümetine ait bir yayın organında bir başka yazı çıktı. Bunlar tüm bunları Amerika ile Türkiye arasında dolaylı bir savaş olarak görüyorlar" diye konuştu.
1 Kasım'da yapılacak genel seçimi de değerlendiren Doğu Perinçek, CHP ve MHP'nin kurulacak seçim hükümetine bakan vermeyerek doğru bir karar aldığını savundu. Perinçek, "Böylelikle her iki parti de PKK'yı AKP'nin kucağına bıraktılar. Bu tarihi bir fırsattır. Türk Milleti, PKK ile hükümet kuran AKP'yi hiçbir şekilde hoş görmez. Bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım" dedi.

Doğu Perinçek:  Devletin Görevi Bunları TemizlemektirDoğu Perinçek:  Devletin Görevi Bunları Temizlemektir

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler