YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Balıkesir'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.Balıkesir Belediyesi Salih Tozan Toplantı ve Gösteri...

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası Balıkesir'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Balıkesir Belediyesi Salih Tozan Toplantı ve Gösteri Merkezinde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Zeki Karaca, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Demirel, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fehmi Erdem, diğer davetliler ile öğrenciler katıldı. Törende bir konuyma yapan Balıkesir Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Mesut Sinirli, ülke genelinde 2012 yılında meydana gelen trafik kazalarında 2 bin 555 kişinin olay yerinde öldüğünü, 221 bin 108 kişinin ise bu kazalardan dolayı yaralandığını veya sakat kaldığını bildirdi. Karayolu Trafik Güvenliği Haftasının trafik güvenliğinin sağlanabilmesi ve devam ettirilebilmesi amacıyla yapıldığını belirten Sinirli, "2012 yılında ülkemizde 130 bin 360 ölümlü ve yaralamalı trafik kazasında 2 bin 555 vatandaşımız kaza yerinde hayatını kaybetmiş, 221 bin 108 vatandaşımız yaralanmış ya da sakat kalmıştır. 2012 yılında Balıkesir il genelinde 2 bin 458 ölümlü ve yaralamalı trafik kazasında 35 vatandaşımız kaza yerinde hayatını kaybetmiş, 4 bin 144 vatandaşımız yaralanmış ya da sakat kalmıştır.

Büyüyen trafik sorununa yeni çözüm önerileri getirmek amacıyla ilimizde çeşitli kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ile birlikte ortaklaşa çalışmalar yapılmakta, çözüme yönelik önemli uygulamalar gerçekleştirilmektedir. Emniyet Müdürlüğü olarak trafikteki sorunların çözümü konusunda; başta geleceğin büyükleri okul çağındaki öğrencilerimiz olmak üzere, tüm yol kullanıcılarına yönelik eğitim ve bilgilendirme amaçlı projeler geliştirerek uygulamaktayız" dedi.

TRAFİKTE TEDBİR HAYAT KURTARIR

Trafik Şube Müdürü Mesut Sinirli, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü olarak trafikte, Hacivat - Karagöz. Destekli Trafik Eğitim Projesi, Kentten Köye Gökkuşağı Trafik Eğitim Projesi, Kaskımla Güvendeyim Trafik Eğitim Projesi gibi sosyal sorumluluk projeleriyle toplum eğitiminde önemli iyler başarıldığını ifade etti. Müdürlü Sinirli, Son 1 yılda, bu projeler çerçevesinde îlk ve orta dereceli okullarımızda toplam 36 bin 383 öğrenciye, yaya, yolcu ve sürücü konumunda bulunan 7 bin 901 vatandaşa ulaşılarak trafik kuralları konusunda bilgilendirme ve yerinde eğitim verildiğini bildirdi. Bu çalışmalarımız artarak devam edeceğini belirten Mesut Sinirli, "Unutulmamalıdır ki, alınan trafik tedbirleri vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumaya yöneliktir. Vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymaları ve bunu bir yaşam biçimi haline getirerek, trafik güvenliğine katkıda bulunmaları, ülkemiz ve Balıkesir'imizin huzuru açısından son derece önem arz etmektedir. Trafikte önce siz örnek olun, diğerlerinin değiştiğini göreceksiniz" diye konuştu.

YILIN TRAFİK ÖDÜLLERİ VERİLDİ

2013 Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında seçilen, Yılın Trafik Polisi Halil Göçer, Yılın Trafik Jandarması Uzman Jandarma V. Kademeli Çavuş Metin Şeker, Yılın Belediye Zabıtası Mehmet Gezgin, Yılın Sürücüsü (Ticari araç sürücüsü) Safa Balaban, Yılın Geçit Görevli Öğretmeni Rıdvan Çakıcı (Ali Şuuri İlkokulu), Yılın Geçit Görevlisi Öğrencisi İpek Ceyhan (Zafer İlkokulu) ödüllerini Vali Yardımcısı ve diğer protokol üyelerininin elinden aldılar. Ayrıca, hafta nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve afiş yarışmalarında dereceye giren toplam 9 öğrenciye deödülleri verildi. Ödül alan öğrencilerin isimleri ise şöyle:

"Sude Ay (Sevinç Kurşun İlkokulu, Resim Birincisi), İdil Kont (Zağnospaşa İlkokulu Resim İkincisi), Melike Sıla Danlı (Ercan Kıvrak İlkokulu Resim Uçüncüsü), Elif Kayra İrgil (Altıeylül Ortaokulu Şiir Birincisi), Mine Şevval Tuna (Mehmetçik Ortaokulu Şiir İkincisi), Melike Gözde İslimye (Ercan Kıvrak Ortaokulu Şiir Üçüncüsü), Damla Kaymak (Kadriye Kemal Gürel Güzel S.S.L Afiş Birincisi), Muhammed Küleğe (Hacıilbey Ticaret M.L. Afiş İkincisi) ve Meryem Dolgun ( Karesi Kız Teknik ve M.L. Afiş Üçüncüsü)."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler